Strelci – Glišović i Marković (©Starsport)
Strelci – Glišović i Marković (©Starsport)

Slobodin odgovor na kaznu – četiri komada protiv Novog Sada

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 18:10

Sjajna partija Užičana (4:0), slavio i OFK Beograd (1:0)

Šok je udario Užičane posred čela pre dva dana: oduzeta im je za „zelenim stolom“ pobeda od pre dva kola. Ali, odgovor Užičana je bio kao ranjenog lava.

Usred Čelareva, Sloboda je danas pregazila domaći RFK Novi Sad sa 4:0 i pokazala da je uhvatila perfektnu formu u pravom trenutku, kada će voditi žestoke borbe za opstanak. Ako bismo utakmicu sa Radničkim računali kao pobedu Užičana, koja jeste izborena na terenu (1:0), a izgubljena van terena, onda je ovo danas četvrti trijumf u nizu tima koji s klupe vodi Ljubiša Stamenković Piskavac.

Izabrane vesti

Najavila je Sloboda da će uložiti žalbu Komisiji Fudbalskog saveza Srbije i tražiti da joj se vrate tri boda. Ako se to i ne desi, sa igrom kakvu pokazaju u poslednjih mesec dana, tim iz grada sa Đetinje i te kako ima čemu da se u borbi za goli život.

Odbrana Kanarinaca izdržala je do 8. minuta kada je krenuo rafal Slobode. Na sjajan pas Jovanovića uspeo je Glišović da gotovo iz mrtvog ugla postigne vodeći gol za „rosonere“. Drugi pogodak piše se Šedraku Čarlsu, koji je u 32. minutu glavom sproveo u mrežu odbitak.

Opao je moral Novog Sada u drugom delu, kada je na scenu stupio rezervista Milan Srbijanac. Čovek odluke u prošlom kolu protiv Dubočice (1:0), danas je bio dvostruki strelac – u 71. i 83. minutu za ubedljivih 4:0 za Slobodu.

Malo još nedostaje OFK Beogradu da i matematički obezbedi povratak u Mozzart Bet Superligu.

Ne igraju Romantičari blistavo ovog proleća, dosta puta su se sapleli, ali su se stabilizovali u poslednjih nekoliko kola i ponovo pramac broda usmerili ka mirnoj luci. Danas je na Karaburmi pao OFK Vršac, a jedini gol postigao je Saša Marković u 46. minutu. Pogodak u njegovom stilu, udarcem sa distance, tako što je natrčao na loptu u pravom trenutku.

To je deveti Markovićev pogodak ove sezone i definitivno je igrač koji je obeležio sezonu u Mozzart Bet Prvoj ligi.

Mačva i te kako ima za čim da žali danas, pošto je u 90. minutu i to autogolom sama sebi izbila iz ruku pobedu u gostima protiv Grafičara – 2:2.

Šapčani su u sjajnoj formi, vezali su tri pobede, uskočili u plej-of zonu i danas ih je koji minut delio od četvrtog trijumfa u nizu. Da su uzeli i ta dva boda, danas bi bili gotovo sigurni učesnici doigravanja za titulu, a ovako ih čeka nervoza poslednje runde, jer će na svom terenu dočekati OFK Beograd.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 29. KOLO

Nedelja

Grafičar - Mačva 2:2 (1:1)

/Ajdar 34, Jevtić ag 90 - Ristivojević 17, Ristić 65/

OFK Beograd - OFK Vršac 1:0 (0:0)

/Marković 46/

RFK Novi Sad - Sloboda 0:4 (0:2)

/Glišović 8, Čarls 32, Srbijanac 71, 83/

19.00: (2,50) Kolubara (3,00) Smederevo (2,90)

Ponedeljak

16.00: Radnički Novi Beograd – Jedinstvo Ub

16.00: Radnički Sremska Mitrovica - Inđija

16.00: Tekstilac – Mladost GAT

16.00: Dubočica - Metalac

***Kvote su podložne promenama



tagovi

GrafičarRFK Novi Sadsloboda užiceMačva ŠabacOFK BeogradOFK VršacMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara