Smejali ste im se, čekali da ih fudbal kazni, ali Maroko je ponos Afrike (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.12.22. | 17:57

Pobedom nad Kanadom Lavovi Atlasa stigli do prvogt mesta u grupi - 2:1

Smejao im se kompletan fudbalski svet kada su odlučili da posle perfektnih kvalifikacija smene Vahida Halihodžića i stave se na stranu najvećih zvezdi tima, predvođenih Hakimom Zijahom. Čekali su da ih fudbal u Kataru kazni, jer se to tako prosto ne radi. A dočekali su svi da u Dohi vide najozbiljniju afričku selekciju, koja je obezbedila prvo meso u grupi, i to pored Belgije i Hrvatske.

Dobro, tačno je da su Lavovi Atlasa drhtali u drugom poluvremenu protiv Kanade (2:1), imali pomoć sreće kada je Atiba Hačinson posle kornera pogodio prečku. Ali Maroko je sa svim zvezdama zaslužio da prođe dalje. Evropski nerv ekipa sa severa Afrike pokazala je protiv Hrvatske (0:0), i posebno Belgije (2:0), sada su samo završili posao. I možda zapretili da ispišu istoriju fudbala crnog kontinenta, možda i ponove uspeh Gane iz Južne Afrike (četvrtfinale). Za početak smeši im se duel protiv Nemačke u osmini finala, što ne deluje kao nemoguća misija.

Izabrane vesti

Maroko će taj naredni duel igrati u ekstazi i euforiji. Baš kao u prvom poluvremenu protiv Kanade. Znalo se da su Kanađani završili učešće posle poraza od Hrvatske i neiskorišćenih šansi protiv Belgije. Tako su i ušli u meč. Prilično rastrzano i raspojasano. Kapiten Milan Borjan napravio je jednu od najvećih grešaka u karijeri. Pokušao je van šesnesterca da da sebi for, ali je to uradio jako loše. Praktično je asistirao Hakimu Zijehu, za lob. Košmaran početak Kanade dao je krila Marokancima. Igrali su po taktovima sa tribina. Probijali su Kanađane kada god su hteli. Nije bilo discipline u redovima ekipe Džona Herdmana. Videlo se to i u 23. minutu kada je Hakimi direktnom loptom spojio sa golom Nesirija. Ostali su kratki štoperi Kanade, a sjajni napadač je pogodio prvi Borjanov ugao.

Kanada je postigla pogodak iz nehata. Nespretnom reakcijom Aguerd je savladao Bona, i naterao Marokance da drhte do kraja utakmice. Kanada je pritiskala u drugom poluvremenu. Imala je mnogo više od igre i možda zaslužila da dođe do remija.

Vruće je bilo u šesnestercu nesigurnog golmana Maroka. Spašavala ga je prečka, znao je nekako da prevaziđe i greške. Na kraju je i Borjan krenuo napred, ali nije vredelo. 

KANADA - MAROKO 1:2

/Larin 40 - Zijeh 4, En Nesiri 23/

Doha

Stadion: Al Tumana

Sudija: Rafael Klaus (Brazil)

KANADA (3-4-3): Borjan - Džonston, Vitorija, Miler - Adekugbe (od 61. Kone), Osorio (od 65. Larjea), Kej (od 60. Hačinson), Dejvis - Bjukenon, Larin (od 60. Dejvid), Hoilet (od 76. Voterspun).

MAROKO (4-3-3): Bono – Hakimi (od 85. Žabran), Agerd, Sais, Mazraui – Unahi (od 77. El Jamik), Amrabat, Sabiri (od 65. Amala) – Zijeh (od 76. Hamdala), En Nesiri, Bufal (od 65. Abuklal).

SVETSKO PRVENSTVO – 3. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Hrvatska - Belgija 0:0

Kanada - Maroko 1:2 (1:2)

/Aguerd 40 - Zijah 4, El Nesiri 23/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Katar2022Milan BorjanHakim Zijeh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara