horhe Sampaoli (© AFP)
horhe Sampaoli (© AFP)

Šok na Velodromu: Sampaoli otišao iz Marselja, jer mu nisu doveli igrače za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 14:55

Godinu dana pre isteka ugovora

Trener je posao obavio, uprava nije. U takvim okolnostima, Horhe Sampaoli je rešio da se povuče i ozvaničio odlazak sa funkcije šefa stručnog štaba Marselja.

Argentinac je uspeo da vratio slavni klub u Ligu šampiona, očekivao je pojačanja dostojna veličine Marselja i ambicija da se napravi rezultat vredan pažnje u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, međutim, nadređeni ga nisu pratili. Do dana današnjeg doveli su samo Sulejmana Isaka Turea iz Avra, s tim da je štoperu tek 19 godina i nije realno da predstavlja oslonac ekipe u nastupajućoj sezoni.

Izabrane vesti

Očekivao je Sampaoli i kvalitet i kvantinet, zvučna imena, nosioce, međutim, kad je video da čelnici ne reaguju saopštio im je da će podneti ostavku, iako ga ugovor za Francuze vezuje do kraja juna 2023. Lekip navodi da temperamentni stručnjak ovaj potez nije povukao kako bi pritisak prebacio na upravu i naterao je da deluje u prelaznom roku, već da je odluka nepromenjiva, skopčana sa činjenicom da Marselj ništa nije uradio da bi ojačao ekipu i tako nagradio trenera što je prethodnu sezonu završio na drugo mestu Lige 1.

Koliko je Sampaoli bio odlučan da napusti Marselj, o čemu svedoči informacija da u petak nije vodio trening, već se sreo sa predsednikom Pablom Longorijom i utanačio detalje rastanka.

Ovakav rasplet posledica je dugogodišnje sumanute poltike na Velodromu, zbog koje se i došlo u poziciju da Marselj nema novca za pojačanja. Pitanje je da li posle svega ima i kredibiliteta da dovede nekog poznatog trenera.


tagovi

MarseljHorhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara