Sudija Vladislav Bezborodov (©YouTube)
Sudija Vladislav Bezborodov (©YouTube)

Spartakov meč i incident sa navijačima u senci skandaloznog suđenja u Čečeniji

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.07.23. | 12:37

Poslednja utakmica 2. kola ruske Premijer lige između Spartaka i Baltike (ponedeljak, 18.30) potpuno je ispala iz pažnje tamošnjih medija zbog nestvarnih dešavanja na meču Ahmata i CSKA

Ni dan posle utakmice između Ahmata i CSKA Moskve (2:3) u Grozniju prašina se nije slegla. Štaviše, brojni stručnjaci, bivše sudije i igrači oglasili su se povodom kontroverznih odluka arbitra Vladislava Bezborodova. I nekako, zbog svega toga iz centra pažnje je ispao susret Spartaka iz Moskve i Baltike, koji će ovog ponedeljka od 18.30 časova zatvoriti 3. kolo ruske Premijer lige.

Susret u Čečeniji doduše stvarno i jeste zasluženo dobio toliko prostora u javnosti. Generalno, ocena je da je to najsramotnije suđena utakmica u istoriji ruskog fudbala, i to ne samo zbog pet dosuđenih jedanaesteraca (svi golovi su postignuti sa bele tačke). Najgrublja greška Bezborodova bilo je to što je pokazao direktan crveni karton Milanu Gajiću, mimo svih fudbalskih pravila. CSKA se naravno žalila, verovatno će suspenzija bivšeg fudbalera Crvene zvezde naknadno da bude obrisana.

Izabrane vesti

Hajde ljudski da objasnimo šta se desilo. Bezborodov je dosudio penal protiv CSKA, zato što je Gajić prekršio pravila. Dok je arbitar postavljao igrače da izvedu jedanaesterac, Ivanov, koji je radio u VAR sobi, morao je da spreči Bezborodova da pusti da se utakmica nastavi. Odnosno, da ne dozvoli da se izvede jedanaesterac. Međutim, pištaljka se oglasila, penal je izveden i meč je nastavljen. Posle toga je Ivanov iznenada pozvao Bezborodova da pogleda snimak i da dodeli direktan crveni karton. Sudija nije imao pravo da uradi to. Morao je da ne posluša Ivanova i da pusti da se meč nastavi. To bi bilo najbolje za sve. Jer, utakmica se nastavila, penal je izveden. Za ovu situaciju Ivanov i Bezborodov su apsolutni krivci“, ocenio je ruski sudija Igor Fedotov za Čempionat.

Zbog događaja u Grozniju, sudija Pavel Kukujan, koji je delegiran za duel Spartaka i Baltike, biće pod posebnom lupom. Doduše, arbitrima u Rusiji generalno nije lako da rade svoj posao, prečesto su na udaru javnosti i klubova zbog svojih odluka. Još, kada neko poput Bezborodova potpuno pogubi konce na utakmici situacija se samo pogorša.

18.30: (1,50) Spartak (4,30) Baltika (6,50)

I da haos nikada ne ide sam pobrinuli su se navijači Spartaka. Odnosno, veruje se da je neko od navijača moskovskih Ultrasa priredio u nedelju uveče grupi navijača Baltike vrlo neprijatno iskustvo. Naime, kada je autobus sa Baltikinim navijačima stigao ispred hotela Hajat u prestonici Rusije, gde su oni odseli, maskirani napadači su im prišli i isprskali ih zelenom farbom. Posle toga su pobegli u nepoznatom pravcu. Policija istražuje slučaj, a kako je klub iz Kalinjingrada saopštio, povređeno je desetak njihovih navijača.

Baltika se ove sezone vratila u Premijer ligu, a na premijeri je poražena na gostovanju Sočiju (2:0). Posle toga je u sredu u Kupu Rusije savladala Krilja Sovjetov sa 3:2. Spartak je otvorio sezonu sa dve pobede, u prvenstvu je bio bolji od Orenburga (3:2), a u kupu od Krasnodara (2:1).

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

----------

RUSIJA 1 - 2. KOLO

Subota

Samara - Dinamo Moskva 3:3 (1:3)

/Kostansa 35, Beijl 74, Gare 90+1 - Zaharjan 8, Tjukavin 30, Smolov 39/

Ural - Nižnji Novgorod 0:0

Rostov - Zenit 1:1 (0:1)

/Komličenko 90+4 - Ksaijera 43/

Nedelja

Rubin - Orenburg 1:1 (1:0)

/Fameje 35 - Perez 81/

Fakel - Lokomotiva 1:4 (1:1)

/Markov 33 - Dzjuba 12, Tiknizjan 60, 89, Pinjajev 67/

Krasnodar - Soči 2:0 (1:0)

/Kajo 45, Kordoba 94/

Ahmat - CSKA 2:3 (2:2)

/Konate 27p, 45+10p - Čalov 13p, 45, 79/

Ponedeljak

18.30: (1,50) Spartak (4,30) Baltika (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1AhmatCSKA MoskvaSpartak MoskvaBaltika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara