Raodst Bordoa (©Reuters)
Raodst Bordoa (©Reuters)

Spektakl u Bordou - sedam golova i pobeda domaćina: Hvang het-trikom poveo Žirondince ka bezbednoj zoni

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 17:02

Strazbur stao na korak od izjednačenja

Proživljava Strazbur fudbalsku renesansu, bori se za Ligu šampiona i igra možda i najatraktivnije u Francuskoj. Lepršavo, na gol više, smeši se Strazburu povratak na evropsku scenu. Poigravao se Strazbur sa Sent Etjenom, spakovao mu je pet komada, a potom je prvog dana decembra ponizio i Žirondince iz Bordoa. Pukla je nova peterda koju Bordo najprijatnijem iznenađenju francuske Lige 1 nije zaboravio. Čekao je revnš i osvetio se – 4:3 (3:1).

Strazburov trio Kevin Gameiro – Ludovik Ažork – Habibu Dijalo je nezaustavljiv, masakrirao je Bordo u decembru – doduše, ni drugi se nisu mnogo bolje provodili – ali je trozubac zbog Kupa afričkih nacija sveden na tandem. Oštrica Strazburovog napada delimično je otupela, ali je i dalje ubitačna. Nije napadačka impotentnost koštala Strazbur da stigne do četvrte uzastopne pobede u šampionatu, već klimava odbrana.

Izabrane vesti

Vremešni Kevin Gameiro, koji se minulog leta iz Valensije vratio u matični klub, nastavio je da rešeta. Omaleni napadač procvetao je u januaru – na tri meča spakovao je četiri gola. Tresao je mreže Monpeljea i Klermona, trasirao je Strazburu put do tri boda, ali protiv Bordoa nije mogao sam. Dva njegova gola nisu bila dovoljna da apsolutni hit Lige 1 upiše 11. pobedu i dodatno pritisne trećeplasirani Marselj.  

Vratio je Gameiro nadu Strazburu da može do bodova i na gostovanju na Atlantiku, istopio je dva gola zaostatka, čekao se i treći… Nije stigao. Stao je Strazbur na korak od velikog povratka u meč, u kojem je Bordo povlačio konce do završnice prvog dela, kada je Gameiro matirao protivničkog golamana. Propuštao je Strazbur šanse za izjedančenje, Varis je čak i poravnao rezultat u finišu, ali je pogodak poništen. A onda je Hvang Ui Džo stavio tačku na meč.

Južnokorejski napadač prekinuo je golgeterski post, dobio je bitku protiv Kevina Gameira i poveo Bordo van zone ispadanja. Najavio je Hvang golom u 17. minutu da Bordo neće ponovo poslužiti Strazburu kao džak za udaranje. Pogodio je na dodavanje Remija Udina, a isti igrač namestio je gol i Albertu Elisu. Vezao je Bordo do prvog gola Gameira, a Hvang je za poluvreme postigao golova koliko i za minula tri meseca. Bilo je ovo njegovo veče.

Odlučio je Vladimir Petković da ne vadi iz igre Hvanga, namirisao je da bi mogao da mu bude zlata vredan u završnici iako ga nigde nije bilo u većem delu drugog poluvremena. Izvukao je džek-pot. Kompletirao je Hvang het-trik i približio Žirondince trijumfu, ali je domaćin drhtao do poslednjeg sudijskog zviužduka, pošto su gosti u 96. minutu treći put zatresli mrežu. Ipak prekasno…

LIGA 1 – 20. KOLO

Petak

Lion - Sent Etjen 1:0 (1:0)

/Dembele 15pen/

Subota

Brest - Lil 2:0 (1:0)

/Đalo 3, Munije 90+4p/

Lans - Olimpik Marselj 0:2 (0:1)

/Paje 34p, Bakambu 77/

Nedelja

Mec - Nica 0:2 (0:0)

/Tiram 58, Guiri 86p/

Anže - Troa 2:1 (2:1)

/Mangani 26pen, 37pen/

Bordo - Strazbur 4:1 (3:1)

/Hvang 17, 39,90, Elis 21 - Gameiro 43, 57, Mažid 96/

Klermon - Ren 2:1 (0:1)

/De Kuna 60, Telj 71 - Santamarija 19/

Nant - Lorijan 4:2 (1:0)

/Žiroto 39, Kolo Muani 53, Bukari 69, Geubels 86 - Mofi 56, Sumano 85/

17.05: (3,80) Monpelje (3,50) Monako (2,10)

20.45: (1,25) Pari Sen Žermen (6,75) Rems (13,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BordoStrazburFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara