Vanja Milinković Savić i Luka Jović (MN Press)
Vanja Milinković Savić i Luka Jović (MN Press)

Srbi tresu Firencu: Stiže Vanja, Jović sve bliže, Milenković čeka Škrinijara, Terzić u trampi

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.06.22. | 10:14

Fiorentini pune ruke posla oko srpskih igrača

U retko kojem evropskom klubu su naši fudbaleri bili tako brojni i bitni kao u Fiorentini. Počevši od Peđe Mijatovića krajem prošlog veka preko Kuzmanovića, Avramova, Gulana, Ljajića, Nastasića, Tomovića, donedavno i Vlahovića…

Viola sada ima trojicu srpskih igrača u kadru, a taj broj bi mogao da ostane isti kada dvojica odu a nova dvojica dođu. Fiorentina vodi pregovore oko dolazaka Vanje Milinković Savića i Luke Jovića, dok bi klub istovremeno mogli da napuste Nikola Milenković i Aleksa Terzić. Siguran za sledeću sezonu je samo Matija Nastasić koji broji poslednju godinu ugovora vrednog 1.600.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Transfer ekspert Đanluka di Marcio je javio sinoć da Viola radi na dovođenju srpskog golmana Vanje Milinković Savića iz Torina i da su u Toskani optimisti povodom pozajmice. Prošlu szeonu je kao prvi golman Fiorentine počeo Poljak Bartolomej Drongovski ali je vrlo brzo prokockao šansu i veći deo sezone je starter bio Pjetro Teraćano koji takođe nije oduševio.

Trener Italijano želi golmana koji pored osnovnih golmanskih kvalita ima i tehničke, a Vanja je jedan od najboljih u ligi što se tiče igre nogom. Plan je da ga Viola pozajmi od Torina u kojem su spremni za rastanak sa Srbinom što su i najavili u drugom delu prošle sezone kada je starter bio iskusni albanski golman Etrit Beriša. Toro je već dogovorio dolazak Brazilca Gabrijela iz Lećea pa bi njih dvojica trebalo da se bore za mesto prvog golmana kada Srbin napusti ekipu.

Pored mlađeg od braće Milinković Savić, Fiorentina pregovora i o dovođenju njegovog vršnjaka Luke Jovića koji je višak u Real Madridu. On ima još tri godine ugovora sa Kraljevićima ali Karlo Anćeloti ne računa ozbiljno na njega i otvorena su vrata pozajmice. Problem je što Real hoće da budući klub plaća makar polovinu Jovićeve plate koja na bruto nivou iznosi oko 9.000.000 evra godišnje (oko 4.500.000 evra neto). Viola je za sada spremna da plaća samo trećinu ali bi moglo da dođe do dogovora. Jović je već pristao na selidbu u Toskanu, njegov agent Fali Ramadani je juče u Firenci pregovarao i tražio rešenje za konačan sporazum. Navodno je i Jović spreman da smanji platu kako bi se sve brzo završilo i kako bi obukao ljubičasti dres. Vlada optimizam da će sve biti završeno uspešno, a navodno je i Karlo Anćeloti savetovao Srbina da je Fiorentina pravi klub za rehabilitaciju karijere.

A dok radi na dovođenju srpskog golmana i špica, Viola pregovara i o odlascima Nikole Milenkovića i Alekse Terzića.

Popularni Bleki je odavno želja većih klubova i ovo leto je momenat koji se čekao. Srbin ima još godinu dana ugovora i Fiorentina može maksimalno da izvuče oko 15.000.000 evra za njega. Inter je najviše zagrizao ali Nerazuri čekaju na rasplet oko eventualne prodaje Milana Škrinijara u PSŽ. Ako stignu pare od prodaje Slovaka, Inter će ih odmah uložiti u Milenkovića i Brazilca Bremera iz Torina. Ranije su se i Juventus i Milan pominjali kao zainteresovani a Rosonere ne treba još otpisati iz trke. Ako ne uspeju da dovedu Botmana iz Lila, Maldini bi opet mogao da se okrene Milenkoviću.

Neizvesna je i sudbina Alekse Terzića koji je u prošloj sezoni dobijao šansu na kašičicu sa klupe i ne deluje da se nalazi u planovima trenera Italijana. Startni levi bek je kapiten Kristijano Biragi, a Viola radi na dovođenju Fabijana Parizija iz Empolija koji bi bio alternitva na toj poziciji. Terzić bi opet mogao na pozajmicu a šuška se o opciji da ode u Kaljari kao deo trampe za Naitana Nandeza. Međutim, ovo ne znai da Viola ne računa u budućnosti na Terzića. Štaviše, pominje se da mu nudi novi ugovor pošto mu aktuelni ističe za dve godine.


tagovi

Nikola MilenkovićVanja Milinković SavićLuka JovićAleksa TerzićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara