Spisak Hrvatske, kristališe se kostur tima za EURO

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.03.20. | 19:30

Potencijalni rival Srbije sužava krug kandidata

Ako se Srbija preko Norveške u baražu plasira na EP narednog leta, tamo će joj jedan od rivala u grupi biti i selekcija Hrvatske.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić je danas objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće prijateljske mečeve protiv Portugalije i Švajcarske na turniru u Dohi koji će biti poslednji filter pred objavljivanje šireg spiska narednog leta.

Izabrane vesti

Čini se da najveća snaga hrvatskog tima leži u veznom redu. Veterani Luka Modrić i Ivan Rakitić uvek dobro igraju u reprezentaciji, Brozović je nezamenjiv u Interu, Kovačić je standardan u Čelsiju, a u strašnoj formi je Mario Pašalić iz Atalante. Golovi se očekuju od oporavljenog Perišića, kao i Rebića koji je proigrao u drugom delu sezone u Milanu. Najmanji kvalitet je u odbrani gde su nepouzdani Lovren i Jedvaj, ali Hrvate raduje forma Vrsaljka u Atletiku i Barišića u Glazgovu.

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Tuluz), Simon Sluga (Luton).

Odbrana: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpul), Tin Jedvaj (Augzburg), Mile Škorić (Osijek), Duje Ćaleta-Car (Marselj), Borna Barišić (Glazgov Rendžers), Šime Vrsaljko (Atletiko Madrid), Dario Melnjak (Rize).

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barselona), Mateo Kovačić (Čelsi), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Nikola Vlašić (CSKA), Mario Pašalić (Atalanta).

Napadači: Ivan Perišić (Bajern), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Volfzburg), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Bruno Petković (Dinamo).

Rezervna lista: Ivo Grbić (Lokomotiva), Josip Juranović (Hajduk), Domagoj Bradarić (Lil), Filip Benković (Bristol Siti), Filip Bradarić (Selta), Marko Rog (Kaljari), Mislav Oršić (Dinamo), Mirko Marić (Osijek) i Antonio Mirko Čolak (Rijeka).

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara