Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

SRBIJA - TIM ZA ŠVEDSKU: Puna ofanziva, samo pobeda čuva šanse za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 19:26

Očekuje se juriš sa dva klasična napadača

Vreme raspleta. Poslednjih 180 minuta u ovom ciklusu Lige nacija, koji će doneti odgovor na pitanje da li će Srbija od sledeće sezone biti deo najjače, A klase.

Prvi cilj koji je Dragan Stojković objavio kada je postao selektor, ispunio je: odveo je Orlove na Svetsko prvenstvo. A, posle toga je proklamovao novi: da se izbori prvo mesto u Ligi nacija i izbori promocija u elitnu rundu.

Izabrane vesti

Srbija je porazom u prvom kolu od Norveške sama sebi zakomplikovala život, ali još ima vremena da sve popravi. Za to će joj biti potrebne obe pobede, sutra veče na Marakani protiv Švedske, a onda u utorak veče u Oslu protiv Norveške.

Stojković je na konferenciji za novinare dan uoči utakmice jasno rekao:

“Za razliku od juna, kada smo imali četiri utakmice u 11 dana, sada imamo samo dva meča, tako da nema prostora ni potrebe za improvizacijama. Nije tragedija ni ako ne budemo prvi u Ligi nacija, ali ćemo pokušati sve da dođemo do obe pobede. Nemam dilemu oko tima, znam ga već tri dana”.

Dakle, Piksi je najavio da će sutra veče na teren poslati najbolje što ima (Gudelj izostaje zbog stomačnog virusa) i da će narediti totalnu ofanzivu. To onda, u prevodu, znači da će Orlovi istrčati na teren sa dvojicom klasičnih napadača, dok će se Sergej Milinković-Savić pomeriti liniju niže.

Na golu će biti Vanja Milinković-Savić koji sve dobija sve veće poverenje kod selektora Stojkovića. Ispred njega trojica centralnih defanzivaca biće Miloš Veljković desno i Strahinja Pavlović levo, kao sada već standardni prvotimci, dok bi u sredini između njih trebalo mesto da zauzme Stefan Mitrović Stariji.

Darko Lazović po desnom, a Filip Kostić po levom boku je već dvojac na koji smo se navikli i na njima će biti velika odgovornost da zatvaraju ceo prostor uz linije, da ne budu uhvaćeni “na spavanju” u napadu, jer je Srbija najviše problema na poslednjim utakmicama imala upravo zbog takvih situacija, gde su štoperi hvatani na širokom prostoru ispred šesnaesterca.


U sredini je Saša Lukić, koji će izostankom Nemanje Gudelja imati nešto defanzivnije zadatke, dok će pored njega biti Sergej Milinković-Savić, koji će “iz dubine” kreirati igru Srbije.

Kapiten Dušan Tadić na svom omiljenom mestu, iza špiceva, a ispred njega tandem “muzičara”, kako ih je slikovito nazvao selektor Stojković, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, za koje se ne zna koji je gladniji golova od koga.

Prema tome, očekivani sastav Srbije za duel sa Švedskom čine: V. Milinković-Savić – Veljković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović, Lukić, S. Milinković-Savić, Kostić – Tadić – Vlahović, A. Mitrović.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara