Tijana Filipović (©ŽFK Spartak Subotica)
Tijana Filipović (©ŽFK Spartak Subotica)

Sremski Mesi nastavlja karijeru u Spartaku iz Moskve

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 15:39

Tijana Filipović, dugogodišnja fudbalerka Spartaka iz Subotice i reprezentacije Srbije, napustila je Golubice posle 10 godina

Reprezentativka Srbije u fudbalu Tijana Filipović (25) posle 10 godina je napustila Spartak iz Subotice. Karijeru će nastaviti u imenjaku Golubica, Spartaku iz Moskve.

Filipovićeva se na izuzetno emotivan način oprostila od voljenog kluba, na konferenciji za štampu održanoj u Subotici. Jedna od ubedljivo najboljih domaćih fudbalerki, koja je u svom višegodišnjem boravku u Spartaku postigla pregršt prelepih golova, rešavala utakmice i mamila potezima, jedva je dolazila do reči u svom oproštajnom govoru. Sremski Mesi, kako je nazivaju u Subotici, posvetila ga je saigračicama, treneru i poručila da će uvek navijati za Subotičanke.

Izabrane vesti

"Odrasla sam ovde, bez njih ne bi bila ono što sam danas. Mislim da sam izarsla u jednu veliku igračicu, ali svoj put moram da nastavim negde drugde. Mislila sam da neću zaplakati, ali je momenat takav da nisam izdržala. Ne znam na koji način i kako bih se mogla zahvaliti klubu koji mi je sve omogućio proteklih godina”, poručila je Filipovićeva.

Koliko je miljenica subotičke publike ostavila dubok i neizbrisiv trag u timu Spartaka govore i reči predsednika ŽFK-a Zorana Arsića.

Ipak je došao trenutak da se ona pita i klub ne može da stane na put jednom ovakvom igraču, jednom ovakvom autoritetu, ličnosti koja je dala sve, i više nego što je mogla za ovaj klub. U ovoj situaciji meni ništa drugo ne preostaje, nego da Tijani Filipović prevashodno poželim dobro zdravlje, sportsku sreću i da nastavi da bude i dalje dobar promoter našeg kluba, našeg grada i naše Srbije“, zaključio je Arsić.

Filipovićeva je standardna reprezentativka Srbije, bila je starter na poslednjih šest utakmica u Ligi nacija. U baražu za promociju u A diviziju protiv Islanda je bila čak i strelac, ali to nije bilo dovoljno za prolaz. Islanđanke su bile bolje ukupnim rezultatom 3:2.


tagovi

ŽFK SpartakTijana FilipovićSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara