Tomas Miler (©Reuters)
Tomas Miler (©Reuters)

Šta mogu Nemci na premijeri? Nema Sanea, tu je Musijala, Flik se kune u Milera

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.11.22. | 10:32

Svetsko prvenstvo: Panceri danas (14.00) favoriti u Dohi na stadionu Kalifa protiv Japana. Povredio se napadač Bajerna. Minamino snaga Samuraja

Nemci su pre četiri godine stigli u Rusiju sa orelom svetskog šampiona, ali Panceri nisu uspeli da prođu grupnu fazu. Ove godine, četa Hansija Flika želi da spere ljagu iz 2018. godine. U konkurenciji Španije, Kostarike i Japana, plasman u osminu finala ne bi trebalo da bude problem. Fudbalska supersila uvek je jedan od favorita za krunu.

Loša vest za selektora Flika je povreda asa Bajerna Liroja Sanea. On je propustio poslednji trening i neće igrati danas (14.00) na otvaranju Mundijala protiv Japana.

Izabrane vesti

"Sane je nedostupan za utakmicu protiv četvorostrukog azijskog prvaka zbog povrede kolena. Ostalih 25 igrača nemačke reprezentacije je treniralo na poslednjem treningu u Al Šamalu", saopštio je Fudbalski savez Nemačke.

Zdravstvene probleme ima i veteran Tomas Miler koji bi, ipak, mogao da igra u prvom meču Grupe E. I Antonio Ridiger se vratio u pun trenažni proces, pa će i i iskusni defanzivac da bude u startnoj postavi.

14.00: (1,48) Nemačka (4,50) Japan (7,75)

Dobrim igrama u Verderu, ali i zbog gola protiv Omana u generalnoj probi, Niklas Filkrug se nameće kao prvi izbor za napadača. Flik izuzetno ceni Tomasa Milera sa kojim je uspešno sarađivao u Bajernu. As Bavaraca je debitovao na SP za Nemačku 2010. godine u Južnoj Africi. Dosad je postigao 10 golova i imao šest asistencija na planetarnom šampionatu. Miler juri Jirgena Klinsmana, strelca 11 pogodaka, a nisu daleko ni Gerd Miler sa 14 i rekorder po broju golova na SP Miroslav Klose koji je 16 puta zatresao mrežu.

Kada bi trener mogao da napravi igrača, rezultat bi bio Tomas Miler”, rekao je selekto Pancera i dodao:

On je dobar primer šta treba da se očekuje od igrača. Od njega svako može da nauči. Tomas je izuzetan i veoma poseban u svakom pogledu. Njegova vrednost je iznad atletskih sposobnosti”.

Nemci nisu oduševili na generalnoj probi pred Mundijal u Kataru. Tek u finišu su slomili otpor Omana. Japanci su uvek neugodni, veliki broj igrača brani boje evropskih klubova. U poslednjoj proveri Kanada je bila bolja, slavila je protiv Samuraaja sa 2:1. Džamal Musijala igra odlično u dresu Bajerna i on bi mogao da bude perjanica Flika u Kataru. Lucidni vezista je postigao devet pogodaka i ima šest asistencija na 12 mečeva u dresu bavarskog giganta.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE NEMAČKA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 15,0.

Što se tiče Japana, Karou Mitoma i Vataru Endo su se oporavili od bolesti i povrede, pa će biti u konkurenciji za tim, kao i vezista Sportinga Hidemasa Morita. Desni bek Arsenala Takehiro Tomijasu nije igrao protiv Kanade zbog lakše povrede, ali će zauzeti mesto u startnoj postavi protiv šampiona sveta iz 2014. godine. U srcu odbrane nezamenjiv je Majo Jošida, rekorder po broju utakmica u dresu reprezentacije. Odigrao je dosad 122. Nekadašnji fudbaler Partizana Takuma Asano verovatno će šansu da čeka s klupe za rezerve, dok će najistureniji u špicu da bude fudbaler Monaka Takumi Minamino.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE NEMAČKA DA BUDE PRVA U GRUPI, A JAPAN DRUGI JE 17,0.

Nekadašnji napadač Liverpula debitovaće na velikoj sceni. On je sa 10 pogodaka i četiri asistencije bio ključni igrač svoje reprezentacije u azijskim kvalifikacijama za Katar.

Biće ovo prvi duel ovih selekcija na velikim takmičenjima. Igrali su dva prijateljska meča 2006. godine kada je bilo 2:2, dok su Panceri dve godine ranije dobili sa 3:0. Nijedna od poslednjih 50 utakmica Nemačke na Svetskom prvenstvu nije završena bez golova. Japanci su samo jednom pobedili na osam poslednjih mečeva na šampionatu sveta.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

NEMAČKA – JAPAN (14.00)

Doha

Stadion: Kalifa

Sudija: Ivan Barton (Salvador)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer; Raum, Zile, Ridiger, Hofman; Gorecka, Kimih; Musijala, Gnabri, Miler; Filkrug

JAPAN (4-3-3): Gonda; Nagatomo, Itakura, Jošida, Tomijasu; Šibasaki, Endo, Kamada; Doan, Ueda, Minamino

SVETSKO PRVENSTVO – 1. KOLO

GRUPA E

Sreda

14.00: (1,48) Nemačka (4,50) Japan (7,75)

17.00: (1,22) Španija (7,00) Kostarika (15,0)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeTomas MilerKatar2022Hansi FlikTakuma Asanoreprezentacija Japanafudbalska reprezentacija Japana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara