Sporan detalj: Sterling pada pored Jansena (©Reuters)
Sporan detalj: Sterling pada pored Jansena (©Reuters)

Sterling brani odluku sudije: Njegova noga dodirnula je moju

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 00:59

Očekivano, reprezentativac Engleske smatra da je Holanđanin Dani Makeli doneo ispravnu odluku

Dve lopte na terenu i duel ne baš preterano jakog intenziteta ono su o čemu se priča posle plasmana Engleske u finale Evropskog prvenstva.

Domaćin je na Vembliju savladao Dansku 2:1 pogotkom iz spornog penala u finišu prvog produžetka, a u centru pažnje bio je Rahim Sterling, koji se našao u sendviču danskih igrača Melea i Jansena, što je iskoristio za pad koji je holandski sudija Dani Makeli okarakterisao kao faul i pokazao na belu tačku.

Izabrane vesti

Iako neprecizan s nje, Hari Kejn iskoristio je odbitak posle odbrane Kaspera Šmajhela da se ispravi i, ispostavilo se, odvede svoju reprezentaciju u finale, na megdan Italiji.

Jasno, posle utakmice Sterling je pravdao odluku Makelija.

"Utrčao sam u kazneni prostor, a on je izbacio desnu nogu i dodirnuo moju nogu, što je čist penal", smatra engleski napadač.

Nije želeo previše da se zadržava na toj temi i utakmici sa Danskom.

"Ovo je samo korak u željenom smeru. Čim smo se vratili u svlačionicu slavlje je prestalo i koncentraciju smo usmerili na nedeljni duel. Idemo korak po korak, to je jedino što možemo". smatra Sterling.

NEDELJA, 21.00: (2.90) ITALIJA (2.90) ENGLESKA (2.75)

Rekao je, ipak, fudbaler Mančester sitija i nekoliko rečenica o polufinalnom meču.

"Bila je ovo vrhunska partija. Morali smo dobro da se pomučimo posle prvog primljenog gola na ovom turniru. Uspeli smo da se pregrupišemo i pokazali dobar timski duh koji nam je doneo pobedu u ovoj utakmici. Znali smo da moramo biti strpljivi kada su poveli, znali smo da imamo brzinu, agresivnost i snagu tima i da je samo pitanje vremena kada ćemo ih slomiti", istakao je Sterling.


tagovi

Rahim SterlingEuro2020reprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara