"Vladimir Stojković"
"Vladimir Stojković"

Stojke i Partizan - o čemu je reč: Pregovori, Notingem, uslovi, termini...

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.17. | 10:32

„Nadam se dogovoru, ne zavisi sve od mene“, poručuje reprezentativni golman koji se danas vraća u Englesku da sredi papire

Vladimir StojkovićVladimir Stojković nikad bliži Partizanu.

Otkako je otišao u zimu 2014. skoro u svakom prelaznom roku pominjao se reprezentativni čuvar mreže kao opcija za crno-bele, međutim, izgleda da su se tek sad, tri i po godine kasnije, stekli uslovi da zaista opet obuče dres srpskog prvaka.

Izabrane vesti

A, da li će - i što je za Grobare još važnije kad će - u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da tvrdi.

Niko, pa ni sam Stojke.
Želim da branim i nadam se da ćemo se dogovoriti, ali ne odlučujem samo ja. Moja želja nije sporna. Odlučuje više faktora. Nije završeno i ne zavisi sve od mene“, pojasnio je 34-godišnji čuvar mreže u razgovoru za Sportski žurnal.

Omiljen među GrobarimaOno što je izvesno jeste da se Vladimir Stojković neće tako brzo, kako se u petak činilo, staviti na raspolaganje Miroslavu Đukiću. Najpre mora da obavi formalnosti oko statusa u Notingem Forestu, s kojim mu je ostalo još godinu dana ugovora. Činjenica da ne brani za Šumare i da su mu na Siti graundu poručili da na njega ne računaju jeste prednost Partizana, čiju su čelnici od juče na neprestanoj vezi sa bivšim, možda i budućim „brojem jedan“.

A on je do juče bio u Beogradu.
Prethodnih dana boravio sam u Srbiji, jer mi je istekla radna viza za Englesku, koju sam morao da produžim u ambasadi. Danas se vraćam u Notingem da bih ispunio svoje obaveze, ali sigurno neću ostati u tom klubu. Meni je Partizan u srcu, obećao sam da ću se vratiti kad-tad u Humsku i samo je pitanje da li je ovo baš taj trenutak. Videćemo, znaće se za pet-šest dana gde ću nastaviti karijeru“, obrazložio je Stojković u izjavi Informeru.

Prema nezvaničnim informacijama, Vladimir Stojković u Notingemu zarađuje 450.000 evra po sezoni. U prvi mah se činilo da su Englezi spremni da ga puste na pozajmicu, s tim što bi regulisali polovinu finansijskih obaveza. Ostatak je trebalo da pokrije Partizan. Šuška se da je početni predlog uprave crno-belih podrazumevao 150.000 evra plus bonus u slučaju plasmana u Ligu Evrope.

Sa kapitenom Sašom IlićemTaman kad se činilo da je dogovor na pomolu i da sam golman pristaje na uslove drastično manje nego u prvom mandatu u Partizanu došlo je do obrta. Notingem je u kasnim večernjim satima, piše Žurnal, obavestio svog igrača pod ugovorom kako svoje obaveze planira da svede na minimum, zbog čega je cela priča zamrla i tapka u mestu.

Zato, dok se Vladimir Stojković ne dogovori sa Šumarima jasno je da ne može ni sa Partizanom.
Bio bi pojačanje, jer je prvi golman reprezentacije Srbije, međutim, sve odluke u vezi sa igračkim kadrom donose sportski direktor i sportski sektor“, uzdržan je u komentaru Miloš Vazura, generlani direktor kluba iz Humske 1, pričajući za Informer.

Isti list navodi da će ugovor Vladimira Stojkovića u Partizanu biti vredan 250.000 evra do kraja sezone. Mada, niko nije spreman da potvrdi sume o kojima se, zasad, samo spekuliše.

Na treningu reprezentacijeČelnici Partizana nadaju se da će posao biti sklopljen, međutim, ne tako brzo. Što znači da Stojković sigurno neće braniti za srpskog prvaka na nedeljnom gostovanju Vojvodini u Novom Sadu. Ako uspe da dobije saglasnost Notingema onda bi ekspresno bio prijaljen za dvomeč sa Videotonom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tim pre što sam kaže da je spreman za taj izazov.
Treniram, naravno“, poručuje Stojković za Sportski žurnal, a na potpitanje da li bi mogao na teren u četvrtak uzvraća potvrdno. „Da, mogao bih“.

Podsetimo, Partizan u nedelju od 19.00 gostuje Vojvodini, a kvote Kladionice MOZZART za duel u Novom Sadu možete pogledati OVDE.

Tabela Superlige posle četiri kola izgleda ovako

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Vladimir StojkovićSuperligaSrbijaFK PartizanEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara