Dragan Stojković Piksi (Star Sport)
Dragan Stojković Piksi (Star Sport)

Stojković: Nijanse odlučivale da li će ući Samardžić ili Đuričić, Crna Gora može da se sprema koliko hoće

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 14:59

Selektor Srbije nije propustio pripremu Crne Gore protiv Libana

Na papiru, Srbija raspolaže daleko kvalitetnijim igračkim kadrom od Crne Gore. Ali moćniji sastav Orlovi imaju i od Mađarske, a nisu osvojili niti jedan od šest mogućih bodova ubacivši tako sebe u ozbiljan problem završnice kvalifikacionog ciklusa.

Crnogorci su se, dva dana pre nego što je Srbija igrala meč u Budimpešti, pripremali za dolazak u Beograd kontrolnom utakmicom protiv Libana koju su dobili sa 3:2. Utisak je da je selektor protivnika Srbije Miodrag Radulović iskoristio taj meč da testira mogućnosti pojedinaca koji ne dobijaju šansu standardno.

Izabrane vesti

“Ispratili smo duel Crne Gore i Libana, ali neće oni računati na te igrače. Najveća opasnost preti od Krstovića. Biće to duel u kojem želimo da dominiramo. Da pravimo šanse, da napadamo. Crna Gora može da se sprema koliko hoće, da hrabri sebe jer dolazi u Beograd. Ne očekujemo da njihov selektor kaže 'dolazimo da izgubimo.' Smenili bi ga iste sekunde. Srbija će pokazati što može i šta želi. Nekada izgubiš, nekada pobediš nezasluženo. Jedno je pričati, a drugo pokazati se na terenu", rekao je Piksi.

Krstović ove sezone blista u Seriji A, postigao je četiri gola na sedam nastupa za Leče, ali i Srbija u svom sastavu ima mladog momka, doduše ne napadača, koji pruža sjajne partije i koji slovi za lidera svog tima. Lazar Samardžić je uprkos činjenici da mu je letos propao transfer u Inter, nastavio da igra sjajan fudbal, zapalio italijansku javnost kada je predriblao polovinu Napolijevog tima pre gola šampionu, ali ga nije bilo na terenu ni u jednoj od dve utakmice protiv Mađara. U duelu sa Litvanijom dobio je tek pet minuta na terenu.

"Šta se dešava sa njim? Tu je, živ i zdrav. U konstelaciji igre i taktičkoj zamisli kako sam video utakmicu u Budimpešti, povukao sam neke poteze i bio sam potpuno u pravu. Nijanse su da li će ući Đuričić ili Samardžić, da li će igrati Kostić ili Mladenović. Stavili smo Mađarsku na muku i nadamo se da smo bili u pravu. Tim je delovao kako želim i kako sam pretpostavio. I dalje ima tu nekih grešaka i lutanja, viziju koju sam imao se ispostavila kao tačna. Ali i da je Samardžić ušao u igru u Budimpešti, ne bi to bila pogrešna odluka", rekao je Piksi.

 



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara