Stefan Mitrović i Strahinja Pavlović (©Starsport)
Stefan Mitrović i Strahinja Pavlović (©Starsport)

Strahinja Pavlović: Na glup način smo primali golove, ova utakmica oslikava ceo turnir

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 22:44

“Svi smo želeli da obradujemo naciju, da pobedimo i ispišemo istoriju. I mnogo nam je teško zbog toga”, kaže mladi štoper

Igrala je Srbija napadački fudbal u kvalifikacijama i to joj se isplatilo. Od toga nije odustala na Mundijalu, želeo je Dragan Stojković da njegov tim igra dopadljivo i Srbija je surovo kažnjena. Lošiju odbranu od Srbije ima jedino Kostarika.

Kroz grupnu fazu Brazilci, Kamerunci i za kraj Švajcarci su redom kažnjavali Srbiju za propuste u odbrani. Primili su Orlovi u Kataru čak osam golova, a sa takvim učinkom ne može se proći u nokaut fazu. Pukla je Srbija po šavovima u sve tri utakmice i završila turnir.

Izabrane vesti

Ćesto je na vetrometini bio Vanja Milinković Savić, imao je nekoliko izvanrednih intervencija, ali je loptu čak tri puta vadi iz mreže u meču odluke. Previše su prostora imali ofanzici Švajcarske, a okoristili su se Džerdan Šaćiri, Bril Embolo i Remo Frojler.

Ova utakmica je oslikala ceo turnir. Kakvi smo bili danas, takvi smo i kroz ceo turnir. Opet smo ostavljali dosta prostora i na glup način smo primali golove. Nismo uspeli da se vratimo posle primljenih golova… Izgubili smo, nismo želeli da se tako završi. Svi smo želeli da obradujemo naciju, da pobedimo i ispišemo istoriju. I mnogo nam je teško zbog toga”, rekao je Strahinja Pavlović za TV Arenu sport po završetku utakmice sa Švajcarskom.

Razočaran je bio mladi štoper, ali i poentirao za kraj. Cela Srbija je igrala napad, ne i odbranu. Zbog toga ispašta.

Odbrana je ceo tim i napad je ceo tim. Igrali smo lep, napadački fudbal. Pronalazili smo prostore, dobro kombinovali i davali golove. Ali, i oni su pronalazili rupe u našoj odbrani, kažnjavali su nas golovima. Bilo je teško igrati i gledati”, podvukao je Strahinja Pavlović.



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija SrbijeStrahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara