Bajernov tim će pretrpeti promene
Bajernov tim će pretrpeti promene

Stvaranje novog Bajerna: Lukas rekao DA! Haverc za 65.000.000, Odoi, Verner, Brant, Pepe...

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.02.19. | 10:27

Nemački prvak priprema veliku rekonstrukciju

Raspalio je Uli Henes maštu Bajernovih navijača izjavom „kad bi samo mediji znali šta sve imamo dogovoreno za leto“. Raspalio i naterao ih da kopaju, a ispostavilo se da su i novinari jednako uspešni kao i presednik nemačkog prvka, čim su doznali koga sve Bavarci dovode u narednom prelaznom roku, u odavno planiranoj rekonstrukciji tima.

Prvo ima na listi je Lukas Ernandez. Levi bek Atletika trebalo je još zimus da pređe na Alijanc arenu, međutim, Madriđani su u poslednji čas uspeli da ga ubede, promenio je mišljenje i rešio da još jednom pokuša da osvoji Ligu šampiona, ali... Sportbild uverava da se u međuvremenu obećao Bajernu, pružio ruku i da će ovaj posao biti uskoro ozvaničen. Prvak sveta sa Francuskom koštaće Nemce tačno 80.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula, što znači da će Atletiko kapitulirati onog trenutka kad Bajern taj novac prosledi u glavni grad Španije. Ključni čovek za realizaciju posla je Ernandezov agent, Đovani Brankini, svojevremeno je uspeo u Minhen da dovede Luku Tonija i Pepa Gvardiolu, sve ukazuje da će i Lukasa Ernandeza.
Obavili smo korisne razgovore sa čelnicima Atletika“, bilo je sve što je ovim povodom rekao Hasan Salihamidžić, predsednik Bajerna.

Izabrane vesti

Na njegove reči se nadovezao Bendžamin Pavar, desni bek čiji je prelazak iz Štutgarta već dogovoren za 35.000.000 evra, pa bi vlasnik Salatare naredne sezone mogao da se zda u oba francuska beka.
Dobri smo prijatelji, smatram da bi njegov dolazak u Bajern bio fantastičan, jer se dokazao kao sjajan fudbaler. Igrali smo zajedno u reprezentaciji, bio bih ponosan kad bismo srađivali i u klubu. Ostaje samo da to reše Lukas i Bajern“, dopunio je Pavar.

Ono što više interesuje navijače jeste kako je tim Nika Kovača (pod uslovom da ostane šef stručnog štaba) izgledati u ofanzivnom delu. Do kraja ove sezone Bajern će navijati da njegov krnji imenjak iz Leverkuzena ostane bez Lige šampiona. Ako se to desi, ako Farmacueti ne izbore plasman u elitni kup, biće prinuđeni da prodaju igrače, a u tom slučaju prvi na listi želja Bajerna je Kaj Haverc. Kreativni vezista trenutno košta oko 65.000.000 evra, Bajer Leverkuzen bi da ga zadrži makar još jednu sezonu, ali kad prvak nekog želi obično ga i uzme.

Lukas Ernandez

U napadu se odavno šuška o Timu Verneru. Pogotovo posle odbijanja nemačkog reprezentativca da produži ugovor sa RB Lajpcigom. Sportbild prenosi informaciju da su Bajern i Vernerov agent Karlhajnc Ferster dogovorili načelnu saradnju, a da ako ona ne bude preneta na papir ove godine, plan je da Timo 2020, kad mu istekne ugovor sa aktuelnim klubu, dođe bez obeštećenja. S druge strane, ni RB Lajpcig ne želi tek tako da izgubi prvog strelca, ali je svestan da će teško dobiti bitku sa „večitim šampionom“.

Kad su krilne pozicije u pitanju, poznatno je da Frank Riberi i Arjen Roben napuštaju klub, a velika želja Bajerna je da ih zameni Kalum Hadson Odoi. Reč je o velikom talentu engleskog fudbala, procenjenom na oko 30.000.000 evra, međutim, u situaciji kad je Čelsi u totalnom haosu, kad mu je zabranjeno da dovodi igrače, pitanje je da li će pustiti rezervu u Minhen, iako ovaj želi da ide. Hodson Odoi je tiha patnja Henesa i Salihamidžića, a ako ne uspeju njega da dovedu (ugovor mu ističe takođe 2020), okrenuće se još jednom prvotimcu Leverkuzena Julijanu Brantu (otkupna klauzula 25.000.00 evra) ili Lilovom Nikoli Pepeu, koga su skenirali više puta, zaključno sa nedavnom utakmicom protiv Strazbura.

Ostaje otvoreno pitanje Hamesa Rodrigeza (navodno, posle revanša šesnaestine finala Lige šampiona održaće se sastanak oko budućnosti kolumbijskog reprezentativca), a istovremeno sportski direktor Braco Salihamidžić radi na produžetku ugovora sa Seržom Ganbrijem, koji je nagovestio da bi mogao da bude svetla budućnost Bajerna.

Priprema vrelog leta...

FOTO: Reuters


tagovi

Hasan SalihamidžićBajern MinhenUli HenesTimo VernerKalum Hadson Odoinikolas PepeKai HavercLukas Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara