Lautaro Martinez (©AFP)
Lautaro Martinez (©AFP)

Superkup Italije je Inzagijevo takmičenje: Lautaro u nadoknadi doneo Interu prvi trofej u sezoni

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 21:57

Napoli odolevao pola sata sa igračem manje, ali je poklekao u samom finišu

Superkup Italije neće promeniti vlasnika ni ove godine. Treću uzastopnu sezonu ostaće u vitrinama Intera!

Milanski tim je u finalu odigranom u Rijadu minimalnim rezultatom savladao Napoli i došao do prvog trofeja u sezoni – 1:0 (0:0). Trofeja koji mu je doneo njegov najbolji strelac Lautaro Martinez pogotkom u prvom minutu nadoknade. Nerazurima osmi u istoriji kluba, a Simoneu Inzagiju peti u trenerskoj karijeru, treći u Interu uz dva koja je osvojio tokom mandata u Laciju. Nijedan drugi trener nije ga podigao više puta...

Izabrane vesti

Nije Napoli doživeo debakl u Saudijskoj Arabiji kao pre mesec i po dana pred svojim navijačima u prvenstvu, ali je beze svog najboljeg fudbalera Viktora Osimena bio potpuno bezopasan, a kada je njegov 'zamenik' Đovani Simeone u 60. minutu požuteo drugi put u kratkom vremenskom intervalu šanse aktuelnog prvaka Italije da dođe do svog trećer trofeja u Superkupu svedene su na minimum.

Inter je pak bio i konkretniji no onda kada je podno Vezuva tri puta tresao Meretovu mrežu Mereta, ali put do Golinijeve sat i po vremena nije uspeo da pronađe. Zapravo, jeste Lautaro u smiraj prvog dela, ali je zbog ofsajda u kojem se našao Markus Tiram morao da sačeka sam kraj utakmice kako bi mu epitet heroja bio dodeljen.

Pre pobedonosnog gola, a nakon Simeoneovog isključenja - dva žuta kartona dobio italijanski napadač u razmaku od pet minuta - gol Napolija bio je pod opsadom, ali se nekim čudom mreža nije tresla. Tiram je u 73. minutu ostao sam na drugoj stativi nakon što mu je Benžamen Pavar glavom posle kornera prosledio loptu kojoj se ovaj nije nadao, te se ona odbila od letošnjeg pojačanja, verovatno najboljeg na Čizmi ove sezone. U 85. minutu je udarac Marka Arnautovića iskosa sa leve strane stopalom uspeo da odbrani Golini, a na identičan način ukrotio je i Martinezov udarac u 90. minutu posle ogromne gružve u kaznenom prostoru Napolitanaca.

Sve je u tim trenucima ukazivalo na to da će penali odlučiti osvaja prvoj trofeja u sezoni, međutim, svega nekoliko desetina sekundi pošto je promašio izglednu priliku, u akciji koja je tekla po desnoj strani, strelac 20 golova u aktuelnoj sezoni je na povratan pas postigao i 21. donevši Interu novi trofej u vitrine.

SUPERKUP ITALIJE – FINALE

Ponedeljak

Napoli - Inter 0:1 (0:0)

/Martinez 90+1/


tagovi

InterNapoliSuperkup Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara