©AFP
©AFP

Surovi rolerkoster provozao Bragu od vrha do ponora Kamenoloma, Napoli bolje prošao u razmeni poklona

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 23:05

Šampion Italije u dramatičnoj završnici ispustio prednost, pa ekspresno došao do pobede autogolom Niakatea (2:1)

Surovu igru emocija večeras su na svojoj koži osetili navijači Brage čiji je klub u samo četiri minuta uspeo da ih odveze do sedmog neba, a potom do ponora Kamenoloma i tamo ih ostavi praznih šaka, razočarane i emotivno prazne.

Iako je Napoli tokom većeg dela susreta bio konkretniji i bolji rival, trudio se domaćin da pomrsi račune šampionu italije. Ni gol kapitena gostiju neposredno pred odlazak na odmor nije slomio igrače Brage koji su vrebali šansu da odgovore i do nje došli u 84. minutu preko Brume.

Izabrane vesti

Gol Portugalca u 84. minutu izazvao je podrhrtavanje Kamenoloma i euforično slavlje izjednačenja, međutim dok je još tlo pod nogama aktera podrhtavalo od erupcije oduševljenja domaće piublike, Niakate je autogolom režirao bolno prizemljenje i rivalu poklonio ceo plen (2:1).

Bio je šampion Serije A opasniji tim tokom čitavog susreta. Kreirao je niz pretnji preko Viktora Osimena tokom prvog poluvremena, od kojih je najbolja viđena u 26. minutu kada je Nigerijac pogodio prečku, ali se rezultat nije menjao sve do sudijske nadoknade i gola Di Lorenca. Neposredno pred odlazak na odmor kapiten Napolija dočekao je loptu posle pokušaja Osimena glavom i iz prve je poslao u mrežu rivala.

Prednost stečena u prvom periodu utcala je da gosti dozvole nešto više prostora rivali, ali uprkos takvoj postavci, i u nastavku je najozbiljniju pretnju režirao italijanski tim. U 73. minutu Zijelinski je sa leve strane usamljen dobio loptu, ali je potom poslao pored dalje stative pokušajem koji je delovao između centaršuta i udarca na gol.

Već viđena tri boda u džepu očigledno su uticala na pad koncentracije igrača Napolija što je iskoristio Bruma. Portugalski ofanzivac je u 84. minutu odlično glavom zahvatio loptu koju je sa desne strane poslao Zalazar i prosledio je u dalji ugao.

Još je u vazduhu bila osetna euforija domaćih pristalica kada je snove istih srušio Miakate nespretnom reakcijom posle centaršuta Zijelinskog. Zatresavši svoju mrežu defanzivac Brage je restartovao domaćina, a jedan od retkih imunih na šok bio je Rokardo Orta koji je u 90. minutu imao sjajnu šansu da režira novo izjednačenje, ali je sa desnog krila gađao tik iznad prečke.

Na kraju, Napoli je zasluženo odneo ceo plen na Apeninsko poluostrvo i stao rame uz rame Realu, rivalu iz Grupe C koji je ranije danas savladao Union Berlin.

GRUPNA FAZA - 1. KOLO

GRUPA C

Sreda

Real Madrid - Union Berlin 1:0 (0:0)

/Belingem 90+4/

Braga - Napoli 1:2 (0:1)

/Bruma 84 - Di Lorenco 45+1, Niakate 88ag/



tagovi

NapoliBragaLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara