Seferović i Embolo (Foto: Reuters)
Seferović i Embolo (Foto: Reuters)

Švajcarci za šest minuta protutnjali Sofijom, Izraelcima presudili Brajtvajtov trk i Vindova snalažljivost

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 19:54

Sigurna izdanja favorita u Grupi B

Brzo, lako i efikasno – siže premijerne utakmice Švajcarske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine. Selekcija Vladimira Petkovića “prošetala“ se Sofijom u prvom meču Grupe C protiv Bugarske – 3:1 (3:0).

Šest minuta. Toliko je Švajcarcima bilo potrebno da obezbede prva tri boda na putu ka Kataru. U periodu od sedmog do 13. minuta gosti su tri puta tresli mrežu Plamena Ivanova i već na startu “ubili“ Bugarima nadu da mogu do iznenađenja.

Izabrane vesti

Naše istočne komšije načeo je Bril Embolo glavom sa peterca posle izvrsnog centaršuta Rikarda Rodrigeza sa leve strane, da bi potom odatle stvari u svoje ruke preuzeo Đerdan Šaćiri. Nije se fudbaler Liverpula upisao u strelce na ovom meču, ali je namestio oba preostala. Prvi Harisu Seferoviću dodavanjem iz prve sa levog krila, a zatim i Stivenu Cuberu posle prodora po desnoj strani. Imao je Šaćiri nameru da u 13. minutu iz gotovo mrtvog ugla iznenadi Ivanova udarcem, svoju ideju je i sproveo u delo, ali se lopta zaustavila na gol-liniji, te je Cuberu preostao lakši deo posla.

Bugari su već u prvom minutu nastavka stigli smanjili zaostatak zahvaljujući katastrofalnom dodavanju Rema Frojlera, ali do kraja nisu uspeli da ugroze trijumf Švajcarske, iako su gosti podigli ručnu i u drugom poluvremenu nisu uputili niti jedan udarac ka golu Ivanova.

Mundijalske kvalifikacije je uspešno otvorila i Danska, koja je opravdala ulogu favorita na gostovanju u Izraelu - 2:0 (1:0). Očekivalo se možda da izabranici Kaspera Humjanda slave lakše i ubedljivije, ali se reprezentacija za koju je 68. minuta odigrao vezista Partizana Bibras Natho zaista dobro držala protiv prvog favorita za direktan plasman u Grupi F.

Međutim, presudio je individualni kvalitet Danaca. Konkretno Martina Brajtvajta i Jonasa Vinda. Mladi napadač Kopenhagena je prvo u 13. minutu proigrao fudbalera Barselone, koji je trkom pobegao čuvarima i potom lobovao Ofira Marsijana, da bi sredinom drugog dela usled gužve u šesnaestercu pokazao snalažljivost karakterističnu najvećim devetkama Evrope i potvrdio trijumf svog državnog tima.

GRUPA C

Bugarska - Švajcarska 1:3 (0:3)

/Despodov 46 - Embolo 7, Seferović 10, Cuber 13/

20.45: (1,18) Italija (6,75) Severna Irska (17,0)

GRUPA F

Izrael - Danska 0:2 (0:1)

/Brajtvajt 13, Vind 67/

20.45: (3,25) Škotska (3,10) Austrija (2,35)

20.45: (2,70) Moldavija (2,75) Farska Ostrva (3,10)



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara