Tabela "laže": Partizan svakako ostaje prvi, ali Zvezda uzima dve ključne privilegije

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 18:28

Ukoliko sve dobiju do kraja i odigraju nerešeno u poslednjem derbiju, crveno-beli će odbraniti titulu

Partizan bi remi sa Napretkom mogao veoma skupo da košta. Generalno gledano, crno-beli i dalje kontrolišu situaciju, jer ukoliko dobiju sve utakmice do kraja (računajući i plej-of, odnosno poslednji derbi u sezoni), doći će do titule, ali u praksi, suštinski, Crvena zvezda bi od današnjeg remija u Humskoj i te kako mogla da profitira. Pod uslovom da sutra slavi u Gornjem Milanovcu, razume se.

O čemu se radi?

Izabrane vesti

Sve i da Zvezda tuče Metalac Partizan ostaje prvi na tabeli usled bolje gol razlike. I tako će biti sve do poslednje runde osnovnog dela šampionata - ukoliko zadrži prednost u gol diferenciji - međutim tabela će nakon odigrane poslednje utakmice u tom delu promeniti izgled.

(Još jednom - govorimo o situaciji da večiti rivali dobiju sve utakmice do kraja prve faze)

E sad, crveno-beli će preuzeti prvo mesto jer imaju bolji međusobni skor. Pobedu u nedavnom derbiju i bod iz prvog dela sezone. Ovo šampionu donosi benefit u tome što će treći ovosezonski derbi - i verovatno odlučujući - igrati pred svojom publikom, na našem najvećem stadionu.

I to nije jedina privilegija za crveno-bele. Ukoliko se sutra izjednače s Partizanom, a onda beogradski rivali ostanu na istom i posle sedam dodatnih kola (jednak broj bodova), aktuelni šampon će ispred nosa odneti titulu crno-belima, jer pravilnik kaže da prvak postaje tim koji je završio kao lider u osnovnom delu šampionata.

U prevodu, Crvenoj zvezdi će igrati i remi u poslednjem derbiju sezone.

Sada vam je jasno koliko bi sve moglo da se okrene u korist Zvezde ukoliko sutra dobije. A do sve do pre petnaestak dana Partizan je bio na plus pet. Do danas bio u situaciji da zadrži plus dva i da crveno-beli u plej-ofu moraju da jure pobedu kako bi preuzeli prvo mesto...

Tim iz Ljutice Bogdana do kraja prvog dela pored Metalca igra još sa Kolubarom, Radničkim iz Niša i Radničkim iz Kragujevca. Partizan očekuju dosta teži dueli sa Radnikom, TSC-om i Čukaričkim.

Valja pomenuti da isti pravilnik važi i kada govorimo o borbi za osmu poziciju, gde je takođe velika gužva. Dakle, možeglo bi da se dogodi da jedan tim sve do poslednjih 90 minuta drži osmo mesto, a da onda ostane bez njega u poslednji čas ukoliko neko drugi ima isti broj bodova, slabiju gol razliku i bolji međusobni duel.


tagovi

Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara