Morijasu (© Reuters)
Morijasu (© Reuters)

Tako to rade Japanci: Selektor Morijasu do 2026.

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 10:36

Prvi naredni zatadak takođe u Kataru

Jedan ciklus je završen, drugi počinje. Okončao je Japan učešće na Mundijalu, ali za razliku od nekih saveza koji su se već rastali sa selektorom, neće menjati glavnokomandujućeg. Niti za to ima razloga, jer se Hađime Morijasu pokazao kao sjajno rešenje za azijsku selekciju.

Dan posle eliminacije sa turnira u Dohi stiže informacija sa Dalekog istoka da su Japanci ponudili Morijasuu novi ugovor. Inicijalno na dve godine, suštinski na četiri. Selektor bi najpre overio saradnju do 2024, s tim što bi se u papirima našla klauzula o automatskoj obnovi za dve godine, a onda bi to značilo da će Hađime predvoditi reprezentaciju i do kraja Svetskog prvenstva 2026. u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Pod uslovom da tamo stigne, što bi trebalo očekivati, jer su na poslednjih sedam Mundijala uvek bili učesnici.

Izabrane vesti

I na ovom su ostavili sjajan utisak.

Momci koje vodim su pokazali da Japan ima budućnost i da može da se takmiči sa najboljim ekipama sveta. Jesmo eliminisani, ali smo dobili dva nekadašnja šampiona planete, Nemačku i Španiju, uz izborene produžetke protiv aktuelnog viceprvaka, Hrvatske“, rekao je Morijasu.

Selektor je zaslužio pohvale, između ostalog, i zbog toga što je na mečevima koje je dobio Japan kretao iz minusa (od 0:1 do 2:1 protiv Španije i Nemačke), 80 odsto golova na Mundijalu postigli su mu igrači koje je uvodio s klupe, iskoristio je 21 od 23 fudbalera u polju i izjednačio najbolji učinak ove selekcije na Svetskom prvenstvu.

Zato i nastavlja dalje. Prvi sledeći zadatak biće mu Kup Azije, takođe u Kataru, 2024.


tagovi

Svetsko prvenstvo 2022fudbalska reprezentacija JapanaKatar2022Hađime Morijasu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara