©Reuters
©Reuters

Ten Hag veruje u Megvajera: Vratio je samopouzdanje, mogao bi da nam bude značajan adut

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 01:44

Holanđanin se nada boljim izdanjima defanzivca

Od dolaska na Old Traford Erik ten Hag je povukao niz konkretnih poteza, a jedan od njih bio je da iz startne postave skloni Harija Megvajera. U momentima kada defanziva Mančester Junajteda nije funkcionisala onako kako je to Holanđanin zamislio žrtvu je istrpeo kapiten Crvenih đavola koji je od avgusta i poraza od Brentforda 0:4 pao u drugi plan pri izboru štoperskog para.

Odluka Ten Haga nije se dovodila u pitanje, posebno jer su Lisandro Martinez i Rafael Varan funkcionisali vrlo dobro, ali igre engleskog defanzivca bile su povod za komentar u pozitivnom tonu stratega Junajteda.

Izabrane vesti

"Pitali su me mnogo puta da li je Megvajer dovoljno dobar da igra na najvišem nivou. Jasno je da jeste", istakao je Holanđanin i dodao:

"Za Englesku skoro sve vreme pruža dobre igre. Imao je period u Mančesteru tokom kojeg je igrao loše, ali logično je da svako ima poteškoće. Naporno radi i vratio je samopouzdanje, vidite to po igrama za reprezentaciju".

Megvajer je u svakom susretu u Kataru bio među starterima, a samo na premijeri protiv Irana nije dočekao poslednji zvižduk na terenu. Na ukazano poverenje štoper je odgovorio vrlo dobrim izdanjima, a Ten Hag se nada da će isto lice Megvajer pokazati i u klupskim bojama.

"Želimo da to donese na terenu za Mančester Junajted. Očekujem od njega, saigrači znaju šta može... Ako to uspe, biće naš značajan adut".

Za razliku od Megvajera koji se sa ostalim reprezentativcima Gordog Albiona vratio iz Katara, Varana i Martineza očekuju završni izazovi na Mundijalu sa Francuskom i Argentinom te je još izvesnije da će 27. decembra protiv Notingem Foresta Englez imati mesto u startnih 11. Ujedno, biće to prilika da štoper izdanjem na terenu odgovori na pohvale.

"Imam dva ili tri dobra igrača na poziciji desnog centralnog beka. Posle Brentforda, morao sam da promenim mentalitet. Nije imao sreće da je taj trenutak bio loš za njega, ali to ništa ne govori o njegovom kvalitetu. Rafa (Varan) je ušao i radi dobro. U vrhunskom fudbalu postoje zakoni igre. Morate iskoristiti svoju šansu. Jedino što Megvajer treba da uradi je da dobro trenira i da dobro igra. Ima minute, ima ritam. Doćiće i šansa", kazao je Ten Hag.


tagovi

Hari MegvajerErik ten HagMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara