Aleksandar Mitrović i Erling Haland (©Starsport, ©Reuters)
Aleksandar Mitrović i Erling Haland (©Starsport, ©Reuters)

Teror mašine: Mitrović vs Haland

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.09.22. | 11:37

Srpski napadač je na poslednjih 56 utakmica postigao neverovatnih 47 golova. Haland u reprezentaciji – 21 gol na 22 utakmice

Fudbal je kolektivna igra i jedan čovek ne može mnogo toga da uradi sam, međutim, duel Norveške i Srbije u Oslu svakako će pažnju svetske javnosti prvenstveno privući zbog direktnog okršaja Erlinga Halanda i Aleksandra Mitrovića, gol-mašina koje ne prestaju da terorišu protivničke odbrane i koji se bore i za status najboljih strelaca Lige nacija.

Mitrović je ove sezone postigao već šest golova u dresu Fulama – koliko i Hari Kejn za Totenhem – i samo je Haland efikasniji, pošto je norveški kiborg potpisao 11 prvenstvenih golova, tome pridodao još tri u Ligi šampiona. Nije pogodio samo u meču Komjuniti šilda protiv Liverpula i u ligaškom okršaju sa Bornmutom, ali je tada upisao asistenciju.

Izabrane vesti

Situacija se značajno menja kada fokus stavimo na reprezentativne akcije, jer Mitrovićev učinak kada igra sa državnim grbom na grudima zaista je čudesan. Nije da Haland zaostaje: na 22 utakmice čak 21 gol i to pre svega zbog sporijeg starta. Na poslednjih 10 mečeva nestvarnih 14 golova 22-godišnjeg centarfora!

Sličan je bio i Mitrovićev put u državnom timu. Na prvih 19 utakmica samo dva gola, na narednih 56 genijalnih 47! Sve skupa 49 pogodaka za 46. mesto na istorijskoj listi najboljih strelaca na reprezentativnom nivou. I to uz fantastičan prosek od 0,65 golova po meču. Ni Kristijano Ronaldo ni Lionel Mesi ni Robert Levandovdski ne pogađaju tako često.

Srpski rekord odavno je Mitrovićev i samo je pitanje gde će stati.

Napadač sa izuzetnom veštinom. Ekstremno dobar u kaznenom prostoru. Neverovatno jak, težak za čuvanje i u životnoj formi. Ali i mi imamo prilično dobrog napadača tako da treba da se fokusiramo da ga hranimo loptama više no što će oni hraniti Mitrovića“, rekao je uz Halanda ponajbolji norveški fudbaler Martin Edegard.

Sve je jasno. Svaka lopta u šesnaestercu predstavljaće istinsku opasnost. To kažu i Halandovih šest, a Mitrovićevih pet pogodaka u ovom izdanju Lige nacije.

LIGA NACIJA, GRUPA 4:

20.45: (2,65) Norveška (3,50) Srbija (2,80)

20.45: (1,80) Švedska (3,50) Slovenija (4,70)




tagovi

Aleksandar MitrovićLiga nacijafudbalska reprezentacija SrbijeErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara