Panter posle promašaja protiv Bajerna (© Star sport)
Panter posle promašaja protiv Bajerna (© Star sport)

Aleksa, Panter, Kaminski... Partizan nijednom nije pogodio za pobedu ove sezone

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.05.24. | 11:44

Partizan Mozzart Bet ove sezone u Evroligi i ABA ligi nije uspeo da realizuje poslednji napad koji bi doneo pobedu. Promašaj Alekse Avramovića u Podgorici samo poslednji u nizu

Neizvesne završnice su definitivno rak rana Partizan Mozart Beta ove sezone. Već nekoliko puta smo pobrojavali sve situacije koje su crno-beli prosuli i zagorčali sebi život. Ustalom baš zbog toga se tim Željka Obradovića nije ni plasirao u plej-of Evrolige, a isti problemi su se sada manifestovali i u plej-ofu ABA lige. Promašaj Alekse Avramovića u Podgorici u polufinalu je otvorio ovu ranu koja realno nije ni zarastala ove sezone.

Aleksa se samo upisao u listu igrača koji ove sezone nisu pogodili za pobedu u poslednjim sekundama...Nešto što igrači kluba iz Humske nikako ne mogu da izvedu ove sezone, a mogli su prošle. Da li je manjak sreće ili nečega drugog... Ne može da se tačno identifikuje, ali je činjenica da nijedan šut sa zvukom sirene Partizan ove sezone nije pogodio.

Izabrane vesti

U Podgorici je Aleksa Avramović bio u idealnoj prilici da donese trijumf. Partizan je protiv Budućnosti u drugom meču polufinalne serije ABA lige bio u zaostatku u poslednjoj deonici. Kevin Panter je pokrenuo seriju za preokret, a heroj je u poslednjoj sekundi mogao da bude baš Avramović koji je proleteo pored Kamenjaša, na vreme se zaustavio pod košem. Činilo se da će rutinski zavšiti napad za pobedu i plasman u finale, ali lopta je ostala na obruču i Partizan je ponovo izgubio.

"Promašio sam poluzicer, ali šta ću... To je život", rekao je Avramović posle meča.

Sada će crno-beli morati kako znaju i umeju da pobede u petak (19.00) u Beogradu. U suprotnom, sezona u ABA ligi je završena.

Da je Aleksa Avramović jedini koji je promašio koš za pobedu ove sezone, ne bi ni bilo toliko mučno niti vredno nekog posebnog pominjanja. Uostalom nemoguće je da se stalno pogađa, ali crno-beli ove sezone baš nijednom nisu na ovaj način uspeli da obraduju navijače koji i danas prepričavaju lude koševe iz prošle sezone.

Nikako ne mogu da se zaborave trojke Kevina Pantera u Monaku koja je obezbedila prolaz u plej-of, onda ona u Madridu... Istorijska... koja je srušila Real na startu plej-of serije.

U ABA ligi je Džejms Naneli pogađao u Splitu... trojka koja je spasila crno-bele i održala ih na prvom mestu na tabeli što je kasnije bilo ključno u osvajanju regionalne titule.

Ove sezone... potpuno druga priča.

Samo su se promašaji i razočarenja nizali.

Od Frenka Kaminskog protiv Virtusa, kada je promašio trojkom da sruši Italijane u prepunoj Areni.

Kevina Pantera protiv Bajerna koji je udarao u besu pesnicom o parket...

I sada Aleksa Avramović.

U sva tri navrata igrači su mogli samo da se uhvate za glavu u neverici da nisu pogodili.

Crno-beli su ove sezone uglavnom bili na drugoj strani pobedničkih šuteva. Gledali su ih kako ulaze u njihov koš. Posebno bolni su bili poeni Ife Lundberga, Silvana Franciska, Majka Džjmsa koji je doduše pogodio za produžetak u kojem je kasnije Partizan slavio.

Jedina utakmica koji možemo da pomenemo u pozitivnom kontekstu je ona protiv Panatinaikosa u Beogradu, a kada je Kevin Panter doneo produžetak crno-belima, a potom i pobedu u dodatnih pet minuta asistncijom za Ledeja, ali to kao što je bilo prošle sezone.

Partizan sada umesto da se sprema za finale sa Crvenom zvezdom u ABA ligi, mora da razmišlja kako pobedi u majstorici protiv Budućnosti. Neće biti dobro ako u petak bude potrebno da neko pogađa za pobedu u poslednjoj sekundi.


tagovi

Aleksa AvramovićKK PartizanKK Budućnost Podgorica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara