Fudbaleri Rivera i Boke (Foto: Reuters)
Fudbaleri Rivera i Boke (Foto: Reuters)

Težak poraz Rivera, Patronato stao na put Superklasiku u polufinalu Kupa Argentine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 06:23

Ekipa Marsela Galjarda ispala u četvrtfinalu posle slabijeg izvođenja jedanaesteraca, Boka se dobro pomučila protiv drugoligaša

Fudbaleri Rivel Plejta eliminisani su u četvrtfinalu Kupa Argentine. Bolji je od Milionera bio Patronato i to posle izvođenja jedanaesteraca. Posle 2:2 u regularnom vremenu, pristupilo se udarcima sa kreča, gde je klub iz Parane slavio sa 4:3.

U polufinalu će igrati protiv Boke Juniors, koja je sa 3:2 savladala drugoligaša Kilmes. Imao je velikan argentinskog fudbala dva gola viška u 60. minutu, ali je rival uspeo da se vrati samo pet minuta kasnije. Vodila se velika borba do kraja, ali je sastav sa Bombonjere izdržao i nastavio borbu u kupu. Drugi polufinalni par čine Banfild i Taljeres.

Izabrane vesti

Posle izjednačenog prvog poluvremena, u kojem su Milioneri poveli preko Zukulinija u 11. minutu, da bi Estigaribija poravnao 23 minuta kasnije, River se za samo 120 sekundi igre u drugom našao u zaostatku - Herara je preokrenuo rezultat. Uspeo je Galjardov tim ekspresno da izjednači preko Kintera, a onda i da uspostavi kontrolu igre. Do kraja je dominirao, ali to nije materijalizovao, pa se pristupilo penalima.

Posle sigurnih udaraca sa kreča u prvoj seriji, u drugoj je Zukulini promašio i dao šansu Patronatu da povede, ali je Rodrigez nije iskoristio. Precizni su bili i jedni i drugi u naredne dve serije, a onda je u petoj Suarez promašio i otvorio vrata Patronatu ka pobedi. Loptu je na belu tačku stavio Valdez i savladao Senturiona za veliko slavlje ekipe iz Parane.

Što se tiče utakmice između Boke i Kilmesa, sastav Uga Ibare se našao u zaostatku već u petom minutu kada je Kilmes poveo preko Boneta. Ekspresno je je ipak odreagovao argentinski velikan, pa je poravnao za manje od 180 sekundi golom Darija Benedeta. Igrao se 35. minut kada je Morales preokrenuo.

Otišlo se sa 2:1 na odmor, da bi posle 15 minuta igre u nastavku Langoni pogodio i uvećao prednost Boke. Ipak, samo pet minuta kasnije Pavone vraća nadu drugoligašu koji je do kraja pokušavao na sve načine da se izbori za penale, ali nije uspeo.

KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ – NEUTRALNI TEREN)

Sreda

Banfild – Godoj Kruz 1:1 (1:1) - pen 3:1

/Datolo 7pen – Larosa 42/

Independijente - Taljeres 0:0 - pen 2:4

Patronato - River Plejt 2:2 (1:1) - pen 4:3

/Estigaribija 34, Erera 47 - Zukulini 11, Kintero 53/

Četvrtak

Boka Juniors - Kilmes 3:2 (2:1)

/Benedeto 8, Morales 35, Langoni 60 - Boneto 5, Pavone 65/


tagovi

River PlejtBoka juniorsKilmesPatronatoKup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara