Idealnih 11 Mozzart Bet Superlige
Idealnih 11 Mozzart Bet Superlige

Tim 14. kola Mozzart Bet Superlige: Igrali se Đavoli

Vreme čitanja: 5min | uto. 11.10.22. | 12:53

Pored večitih, Čukaričkog i TSC-a uverljiv je bio Radnički 1923

Crvena zvezda, TSC, Čukarički i Partizan – kvartet koji se u dosadašnjem sezone izdvojio kao najkvalitetniji u Mozzart Bet Superligi i konkurenciji poručio da će se rvati za to poslednje, peto mesto u Evropi. Vojvodina je od starta viđena u tih pet, mada je trenutno u rezultatskoj krizi, Novi Pazar je sve iznenadio serijom pobeda i trenutno drži tu petu poziciju, ali sezona je tek počela, biće tu još mnogo preokreta, a polako se budi i – Kragujevac.

Radnički se posle tri uzastopne pobede – takvu seriju trenutno imaju samo još Zvezda, TSC i Partizan – opasno približio Kolubari na mestu koje vodi u plej-of, pa i ne čudi što baš četa Dejana Joksimovića jedina uz ovaj kvaret najboljih ima predstavnike u idealnom timu 14. kola Mozzart Bet Superlige. Pa da vidimo ko je sve tu.

Izabrane vesti

NEMANJA BELIĆ (Čukarički) 7: Bilo je i golmana sa više odbrana, ali oni nisu uspeli da spreče poraze svojih timova, mislimo tu konkretno na Miloša Krunića iz Voždovca i Vošinog Lazara Carevića. S druge strane, Nemanja Belić je imao taj luksus da su saigrači iz ofanzivne linije na vreme pogađali, ali kada je Javor i imao šanse da se vrati u život i ugrozi prednost Čukaričkog – nije mogao protiv golmana beogradske ekipe. Na kraju, četiri njegove odbrane, sigurnih 3:0 i mesto u timu kola.

MARKO GOBELJIĆ (Crvena zvezda) 8: Svašta je preko glave preturio Marko Gobeljić u poslednjim mesecima, ali nas je podsetio koliko je važno biti ponizan i uporan i kada ne ide. Protiv Spartaka dva gola i po statističkoj platformi Comparisonator indeks od 661,88 poena što ga čini ubedljivo najboljim desnim bekom 14. kola. I kako polako počinju da shvataju svi u Ljutice Bogdana jedinim desnim bekom u Zvezdi. Drugima to ipak nije prirodna pozicija.

UROŠ DREZGIĆ (Čukarički) 7: Nije tu bilo nečeg neviđenog u igri 19-godišnjeg štopera, ali nije bilo ni nesigurnosti uobičajene za tinejdžera sa zadatkom da sačuva gol jednog od timova koji pretenduju na izlazak na evroscenu. Polako savladava sve one dečačke bolesti i mada će sigurno biti još kikseva koje treba istrpeti Uroš Drezgić sve više demonstrira da se Čukarički nije bez razloga baš u njega opkladio.

SINIŠA SANIČANIN (Partizan) 7: Igor Vujačić i Svetozar Marković igraju kod kuće i(li) u Evropi, a Siniša Saničanin u takvim okolnostima uglavnom čeka šansu s klupe. A kad je dobije deluje dovoljno stabilno na gostovanjima u Mozzart Bet Superligi. Posle onog u Kragujevcu i nedavnog u Surdulici, završio je još jedno na kome Partizan nije primio gol sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine. Nije baš ni imao mnogo posla, ali ono što je bilo njegovo zaduženje odradio je rutinski i pomogao crno-belima da neokrnjeni prođu kroz Zaplanjsku ulicu.

DUŠAN STOILJKOVIĆ (Radnički 1923) 6,5: U Kragujevcu ponovo – pesma Crvenih đavola. Nakon što su prošle sezone jedva spasili živu glavu, zatim promenili upravu, trenera, kapitena, pa i dobar deo tima, kao da su konačno pronašli pobedničku formulu. Nanizali su već tri trijumfa, približili se mestu u plej-ofu, uprkos vrlo lošem startu sezone, a u svemu tome značajan doprinos pružio je Dušan Stoiljković, asistent za treći gol Radničkog u pobedi od 3:1 na Čairu. Nastave li ovako, ko zna, možda se i fudbaleri Radničkog približe borbi za Evropu?

GELOR KANGA (Crvena zvezda) 7: Odavno je prebacio tridesetu, ali u igri Gelora Kange godine se ne osećaju. Štaviše, ove jeseni je preuzeo palicu u svoje ruke i krenuo da dirigije Zvezdinom igrom na svim poljima. I protiv Spartaka je bilo tako: šest preciznih dugih lopti, čak 21 u poslednjoj trećini, pet driblinga... Uostalom, ako gledamo celu sezonu Kanga je po ukupnom indeksu (580,29 u proseku) najbolji na svojoj poziciji, ispred Bibarsa Natha.

LUKA ILIĆ (TSC) 7,5: Navikli smo već da se divimo bratu Ivanu u Veroni, a u pobedi nad Vojvodinom nas je i Luka Ilić podsetio zašto je i on bio pod ugovorom sa Mančester Sitijem. Dva šuta, dva gola, jedan pokazatelj veštine, drugi osećaj za prostor, ali i mnogo više od toga: 35 uspešnih pasova, 13 u poslednju trećinu, pet driblinga i indeks od 614,35 poena. Nastavi li ovako, brzo će se u Bačkoj Topoli izboriti za novi inostrani angažman.

ĐORĐE IVANOVIĆ (Čukarički) 7,5: Taman da je samo plasirao onu loptu u same rašlje Javorovog gola pa bi bilo dosta. Jer bio je to gol kakav se retko viđa i u mnogo kvalitetnijim ligama od srpske. Toliko impresivan gol da je i slavlje fudbalera Čukaričkog počelo tek kada su na trenutak svi stali, da upiju svu njegovu lepotu. I gosti iz Ivanjice su tada shvatili da idu ka porazu, pa opet im je možda bilo malo lakše, jer protiv ovoga se ne može.,

BIBARS NATHO (Partizan) 8: Ovo je period velikog napretka Bibarsa Natha. Ne tako davno bi zlonamerni pričali kako može da daje golove samo iz penala, ali je u poslednjih nekoliko sedmica Izraelac pokazao da je glavni ideolg što se igre tiče. Protiv Vojvodine najbolji na terenu, u Kelnu asistent za pogodak Markovića, a onda na susretu sa Vojvodinom još dva nameštena gola (Rikardu i Menigu) čime je već sad blizu prošlosezonog pakerskog učinka u Mozzart Bet Superligi. Tad šest nameštenih pogodaka, dosad četiri. Kako igra, deluje da bi do zime mogao da nadmaši sopstveno ostvarenje.

MILUTIN VIDOSAVLJEVIĆ (Radnički 1923) 7,5: Bio je veliki projekat Čukaričkog, ali su ga svetla reflektora možda malo i zanela, pa će morati okolnim putem do pune fudbalske afirmacije. Međutim, posle perioda aklimatizacije u Kragujevcu kao da je pronašao ritam. Dva gola u pobedi protiv ekipe Mladost GAT, pa pobednički na gostovanju u Subotici, zatim i asistencija za prvi gol na Čairu. Da su saigrači bili efektniji mogla je da padne i još neka, jer su Kragujevčani posle dodavanja Milutina Vidosavljevića čak pet puta šutirali ka protivničkom golu što je višestruko iznad proseka.

RIKARDO GOMEŠ (Partizan) 8: Kao da se naljutio (na sebe) što nije bio učinkovit u Kelnu. Sve što mu nije polazilo za nogom u Nemačkoj, afrički napadač je naplatio protiv jedne od omiljenih žrtava na srpskim terenima. Opet je, kao i u završnom meču prošle sezone, dao dva gola na krovu Tržnog centra stadionu, sad iz igre, posle dodavanja Dijabatea i Natha i tako stigao do šest pogodaka na isto toliko mečeva protiv Zmajeva. Ukupno desetog u prvenstvu ove sezone, a zbirno čak 80. u dresu Partizana, računajući sva takimičenja. Malo je fudbalera koji su tako produktivni kao momak sa Zelenortskih Ostrva.



tagovi

Nemanja BelićMarko GobeljićSiniša SaničaninUroš DrezgićDušan StoiljkovićLuka IlićGelor KangaĐorđe IvanovićBibars NathoMilutin VidosavljevićRikardo GomešTim kola Mozzart Bet Superlige

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara