""
""

TIPOVANJE: Igrajte na...

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.13. | 10:09

U odabiru parova za Premijer ligu Rusije pomaže vam Dušan Anđelković, fudbaler Krasnodara

IGRAJTE NA

CSKA

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Armejci su uhvatili ritam, a kada se nalaze na tom prepoznatljivom pobedničkom talasu, teško da neka ekipa može da im se suprotstavi, posebno na njihovom terenu. Ostvarili su pet pobeda u poslednjih šest kola, uz jedan remi i to na vrelom gostovanju Rubinu u Kazanju. Imajući u vidu da ih od naredne nedelje očekuju utakmice Lige šampiona jasno je da ovaj period sezone maksimalno koriste kako bi napravili što veću zalihu bodova dok ne uđu u zgusnut režim rada. Imajući to u vidu ne bi trebalo sumnjati da će pred Rostovom biti izrazito težak posao.

Moskovljani su, logično mnogo uspešniji u međusobnim duelima, dok goste dodatno opterećuje činjenica da su prilikom nedavne posete glavnom gradu primili pet golova od Lokomotive. Rostov igra odgovorno, čvrsto i borbeno, međutim, taj njihov sistem funkcioniše dok ima rezultata. Baš ta utakmica sa Lok. Moskvom je pokazala kako njihova igra može da se raspadne kada stvari krenu mimo njihovih očekivanja. Ukoliko Musa, Tošić i društvo otvore goste u prvih 45 minuta mogli bi da dođu i do ubedljivog trijumfa. Gosti će retko pokušavati sa ofanzivnim dejstvima i realno jedina objektivna nada im je da domaćini mislima budu na gostovanju prvaku Evrope Bajernu koje ih očekuje nekoliko dana kasnije.

Fiks gotovo identične sigurnosti stiže iz St. Petersburga gde Zenit dočekuje Terek. I tamo važi praktično sve isto kao za meč CSKA – Rostov s tom razlikom što Spaletijevi puleni poslednjih godina nisu imali mnogo uspeha protiv ovog rivala. Domaćin je posle lošijeg starta stabilizovao formu, slavio na tri od poslednja četiri prvenstvena meča i očekujem da bez većih problema savlada Terek koji nije pokazao baš ništa na početku sezone i još čeka prvu pobedu.

NE IGRAJTE NA

LOKOMOTIVU

ZATO ŠTO...

Naš gradski rival, Kubanj je u svakom meču, bez obzira na protivnika i mesto odigravanja utakmice, za izbegavanje jer je nemoguće pretpostaviti kako će odigrati i kakav rezultat ostvariti. Radi se o timu koji je ostvario nestvaran niz u prvih osam meseci ove godine kojeg se sigurno ne bi postidela ni Barselona. Naime, Žuti nisu pretrpeli nijedan poraz u 2013. sve do duela sa moskovskim CSKA sredinom avgusta i minimalnog poraza na terenu Armejaca. Istina, dosta mečeva je završeno nerešenim ishodom što ipak ne umanjuje sjajan uspeh ove nestvarno disciplinovane ekipe. Uspešni su bili i u kvalifikacijama Lige Evrope, gde su u oba meča savladali holandski Fajenord, pa me ne bi iznenadilo da ponovo uđu u neku sličnu seriju uspeha.

Sa druge strane ni Lok. Moskva nije tim kojem bi trebalo maksimalno verovati. Ove sezone su bodove gubili samo od CSKA i Zenita, ali njima ume da naiđe period kada ne mogu da izađu na kraj sa objektivno slabijim ekipama, a Kubanj je baš takav protivnik. Utakmice Lokomotive su ovog leta kao po pravilu efikasne, međutim, kako će se sa druge strane naći Kubanj čije su utakmice siromašne golovima trebalo bi izbeći i tu igru uz konačan ishod.

Posebno zanimljiv bi mogao da bude duel Tomska i Anžija. Domaćin još nije uspeo da osvoji ni bod, dok je Anži posle poznatih problema s gazdom Kerimovom došao u situaciju da maltene nije ni prosečan tim. Derbi začelja može da donese bukvalno svaki ishod, pa bi prognozu trebalo izbeći u širokom luku. Ništa jednostavniji za igru nije ni duel Amkara i Rubina K. Na prvi pogled gosti su bliži pobedi, ali ne bi trebalo zaboraviti da je tim Kurbana Berdijeva u prvih sedam utakmica čak pet puta igrao nerešeno.

(FOTO: Getty images)


tagovi

igrajte na...

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara