Antonio Konte (Foto: Reuters)
Antonio Konte (Foto: Reuters)

Totenhem hoće da zadrži Kontea na duže staze, ali moraće dobro da odreši kesu

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.22. | 17:05

Italijan zarađuje oko 17.000.000 evra po sezoni, ali bi za dugoročniji ugovor mogao da traži više novca

Kako prenosi britanski Telegraf, Totenhem planira da narednog meseca otvori pregovore sa šefom struke Antoniom Konteom kako bi obezbedio njegovu budućnost u klubu. Italijan će uskoro navršiti godinu dana na klupi Sparsa, a aktuelna saradnja mu ističe na kraju sezone.

Klub iz Severnog Londona ima opciju da mu produži saradnju za još 12 meseci, ali želi da opipa puls italijanskog stručnjaka po pitanju dugoročnijeg ostanka.

Izabrane vesti

Konte trenutno zarađuje oko 17.000.000 evra godišnje i mogao bi da traži povišicu kako bi se zadržao duže nego što je prema trenutnom ugovoru planirano. S ozbirom da je Svetsko prvenstvo na horizontu, uprava Totenhema naredni mesec vidi kao idealno vreme za pregovore.

Nisu Pevci zabrinuti zbog činjenice da Konte još živi u hotelu i da su mu supruga i ćerka u Italiji, jer ga redovno posećuju, a 53-godišnji trener je istakao da mu trenutne okolnosti odgovaraju.

Bivši trener Juventusa, Čelsija i Intera je obezbedio Totenhemu plasman u Ligu šampiona u finišu minule sezone, a preko leta je odlučio da ostane, te je nagrađen sa šest novih pojačanja. Sparsi su potrošili oko 170.000.000 evra. Ipak, Konte će tražiti garancije da je uprava voljna da nastavi da izdvaja novac za pojačanja, s ozbirom da je više puta istakao da su mu potrebna još makar dva transfera kako bi napravio ekipu konkurentnu za osvajanje titule u Premijer ligi.

Isticao je uporno da želi da se bori za srebrninu, pa se očekuje da tokom pregovora insistira na stvaranju uslova koji će njemu i klubu omogućiti da se približe Mančester Sitiju u borbi za tron.


tagovi

Antonio KonteTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara