Totenhem iskoristio zimsku „akciju“ i otkupio Lo Selsa na popustu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 14:15

Argentinac sada koštao 8.000.000 manje nego što bi na leto

Munjevita promena u Totenhemu. Gotovo u isto vreme kada je Inter objavio da je kupio Kristijana Eriksena od Pevaca, oni su lansirali vest da je Đovani lo Selso od danas njihov punopravni član, jer su ga otkupili od Betisa.

Ova trgovina uključuje dve dobre poslovne odluke za Totenehem. Prva je što su doveli odličnog igrača i potpisali s njim ugovor do leta 2025. godine. Sada je samo na Điju da se kod Žozea Murinja izbori za redovno mesto u prvih 11. S druge strane, klub iz Londona, poznat da je vrlo tvrd na parama, uštedeo je kupovinom Lo Selsa u januaru celih 8.000.000 evra.

Izabrane vesti

U ugovoru sa Betisom o pozajmici argentinskog fudbalera stajale se dve stavke: ako Totenhem reši da otkupi Lo Selsa u januaru, to će ga koštati 32.000.000 evra. Ako, pak, odluči tek u junu, na isteku pozajmice, da ga dovede u svoje redove, onda bi morao da plati Betisu 40.000.000 evra.

Dakle, Totenhem je dobio igrača i u neku ruku uštedeo 8.000.000 evra, sasvim lepu sumu, za koju može da se kupi još jedan, recimo, neki mladi i talentovani igrač. Za malo više novca od toga Đovani je 2016. godine došao u Pari Sen Žermen iz argentinskog Rozarija. Posle 38 mečeva za francuske Svece otišao je u Betis, najpre na pozajmicu, a onda su ga Španci otkupili, da bi i oni najpre dali „na zajam“ Totenhemu, koji je danas rešio da ga trajno otkupi.

Za ovih šest meseci u taboru Pevaca, Argentinac je odigrao 14 utakmica, ali prostor mu se sada potpuno otvara posle odlaska sjajnog Danca Eriksena. Sada je sve na Lo Selsu.

Foto: twitter@SpursOfficial


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara