(© FC Barcelona)
(© FC Barcelona)

Tradizione di famiglia: Još jedan Klajvert profesionalac Barselone

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 17:40

I drugi naslednik čuvenog napadača Klajverta bi mogao da zaigra u Primeri

Još jedan izdanak loze Klajvertovih bi mogao da zaigra u Primeri. Tata Patrik je ostavio dubok trag na prelazu dva veka i dalje je cenjen u Kataloniji, a njegovim putem je krenuo najmlađi sin Šejn, pošto je tokom ponedeljka potpisao prvi profesionalni ugovor sa prvakom Španije.

Samo dan posle 16. rođendana, Šejn je overio saradnju kojim se garantuje da će u Blaugrani ostati najmanje do 2026, s tim da je u ugovoru i klauzula kojom se nudi produžetak na još dve godine. Sve to nagoveštava da Barselona ima velike planove sa talentovanim Holanđaninom i da ga pojedini mediji, poput Mundo deportiva, tretiraju kao sledećeg izdanka podmlatka koji će na velika vrata ući u prvi tim kao što je ove godine to uradio – i oduševio – Lamin Džamal.

Izabrane vesti

Šejn Klajvert je još 2017. napustio Pari Sen Žermen i prešao u mlađe kategorije Barselone, igra na poziciji krilnog napadača, dogurao je i do dresa kadetske selekcije Holandije, ali je zasad pažnju skrenuo više vansportskim aktivnostima. Jedno je od zaštitnih lica Najkija, pošto mu je bilo svega devet godina kad je postao najmlađi Evropljanin koji ima ugovor da promoviše ovaj brend, dok je, iako tinejdžer, objavio već dve knjige na temu kulinarstva.

Ko zna, možda jednog dana stvarno dogura do prvog tima i zaigra u Primeri, gde je Patrik osvojio titulu 1999, a Džastin Kljavert prošle sezone igrao u Valensiji (sad je u Bornmutu). Još jedan naslednik, Ruben, dejstvuje kao štoper u Dordrehtu, dok Kvinsi nema klub (ranije bio u mladom timu Vitesea).


tagovi

BarselonaPatrik KlajvertŠejn Klajvert

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara