TREĆA SMENA: Jokić čeka najbolji tim lige

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Brazila)

Počinje 2. kolo Kupa Brazila. Vasko da Gama je na premijeri bila bolja od Marsilio Dijasa sa 3:1, a Agva Santa je eliminisala Žakuipense (2:1). Vasko igra državni šampionat Karioka, tamo je posle 11 kola treći na tabeli sa 22 poena. Agva Santa igra u Paulisti, iz 11 mečeva je sakupila 14 bodova, što joj je dovoljno samo za deveto mesto. U novijoj prošlosti se ova dva tima nisu sastajala u takmičarskim mečevima.

BUKARAMANGA – REAL SANTANDER, 23.55

(Fudbal, Kup Kolumbije)

Prvo kolo Kupa Kolumbije. Prvoligaš Bukaramanga dočekuje drugoligaša Real Santander. Bukaramanga dobro igra u eliti, bez poraza je na poslednjih osam utakmica, samo je u 1. kolu izgubila od Juniora (0:2). Od tada je zabeležila četiri pobede i pet remija. Real Santander je bez trijumfa na šest mečeva ove sezone (dva remija i četiri poraza), poslednji je na tabeli Segunde. Bukaramanga i Santander su se poslednji put sastali 2017. godine, takođe u kupu. Prvoligaš je slavio sa 4:0.

SINSINATI – MONTEREJ, 01.00

(Fudbal, KONKAKAF Liga šampiona)

Prvi meč osmine finala KONKAKAF Lige šampiona. Sinsinati je do njega došao duplom pobedom nad Kavalirom sa Jamajke (2:0 i 4:0), dok je Monterej bio bolji na oba susreta od Komunikasionesa iz Gvatemale (4:1 i 3:0). Sinsinati je iz prva dva kola MLS sakupio četiri poena, pre četiri dana je savladao Čikago Fajer sa 2:1. Monterej posle 10 kola meksičke Klausure zauzima prvo mesto, jedini je tim bez poraza, sa šest pobeda i četiri remija.

NJUELS OLD BOJS – TIGRE, 01.15

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Posle osam kola Liga kupa Tigre je poslednji na tabeli B grupe sa pet poena. Od toga je četiri osvojio u poslednja dva kola, remijem sa Velezom (2:2) i trijumfom nad Sentral Kordobom (1:0). Njuels Old Bojs je sedmi na tabeli sa 13 poena, dva manje od četvrtoplasiranog Union Santa Fea i mesta koje vodi u četvrtfinale. Međutim, Njuels u poslednja četiri kola ima tri poraza i jedan remi.

OLVEJZ REDI – NASIONAL, 01.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Poslednja prepreka na putu ka grupnoj fazi Kopa Libertadores. U prvom meču plej-ofa Olvejz Redi u Boliviji, na nadmorskoj visini od 4.100 metara dočekuje urugvajski Nasional. Olvejz Redi je prednost domaćeg terena iskoristio u prošloj rundi, deklasirao je Sporting Kristal sa 6:1, a Peruanci kasnije nisu mogli da vrate taj minus kod kuće, već su pobedili samo sa nedovoljnih 3:1. Nasional je bio bolji od Puerto Kabelja dva puta sa po 2:0.

DALAS – MAJAMI, 01.00

(Košarka, NBA liga)

Loša forma Dalasa, čak tri poraza u nizu, a pet u poslednjih šest mečeva, pa su Luka Dončić, Kajri Irving i drugovi tek na osmom mestu na Zapadu. Majami je popravio formu, šesti je sa dva vezana trijumfa. Srpski reprezentativac Nikola Jović dobija sve veću minutažu u redovima Hita. Na poslednjem meču kada je savladan Detroit na Floridi, Jović je odigrao 21 i po minut i postigao je osam poena. Džimi Batler je prva zvezda i najbolji strelac Majamija. Biće ovo prvi meč ovih franšiza ovom šampionatu najjače košarkaške lige na svetu. Na poslednjih pet mečeva Maveriksi vode 3:2 u pobedama.

DENVER – BOSTON, 04.00

(Košarka, NBA liga)

Veliki derbi noćas u Koloradu. Na noge Denveru i Nikoli Jokiću stiže najbolji tim lige, Boston sa zvezama Džejsonom Tejtumom i Džejlenom Braunom. Nagetsi i Seltiksi bi u junu mogli da igraju i za šampionski prsten. Oba tima su poražena u poslednjim duelima. Boston je izvesno prvi na Istoku, imaće prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa. Ima čak devet poraza manje od Milvokija i Klivlenda. Jokićev tim se bori sa Oklahomom, Minesotom i Klipersima za pol-poziciju. Denver je na svom terenu pobedio 24 puta, uz šest poraza. Ove godine su ovi timovi samo jednom igrali, i to u TD Gardenu, kada je Denver slavio sa 102:100. Blistali su tada u Masačusetsu Kanađanin Džamal Mari sa 35 i najbolji košarkaš današnjice Nikola Jokić sa 34 poena.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara