TREĆA SMENA: Ne mare u Centralnoj Americi za reprezentativnu pauzu

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

PATRIOTAS – JUNIOR, 00.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

Izabrane vesti

Prvi meč 13. kola kolumbijske Aperture. Junior je na dobrom putu da se plasira u Kvadrangular, trenutno je peti sa 21 poena, šest više od devetoplasiranog Independijentea iz Medeljina. Očekuje se da noćas lako dođe do novih bodova, pošto će ga ugostiti najslabiji tim na tabeli Patriotas. Domaćin je do sada postigao samo dva gola, osvojio ukupno osam bodova, a u prošlom kolu je trijumfom nad Deportivom u Kaliju (1:0) prekinuo niz od tri uzastopna poraza. Junior je s druge strane u seriji od četiri meča bez poraza, odnosno dva vezana trijumfa.

ARGENTINA – EL SALVADOR, 01.00

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Navijači u Filadelfiji će moći da uživaju u lepoj fudbalskoj predstavi. Aktuelni šampion sveta će bez Lionela Mesija i Paula Dibale odmeriti snagu sa El Salvadorom, timom koji je vezao 20 utakmica bez pobede. Poslednju je ostvario još u junu 2022. godine protiv Grenade (3:1), a od tada ima po 10 remija i poraza. Argentinci su dva puta igrali sa El Salvadorom i u oba navrata su ih savladali sa po 2:0. Prvo na Mundijalu 1982. godine u Španiji, a potom i 2015. u prijateljskom meču.

SAN FRANSISKO – ALIJANCA, 02.00

(Fudbal, Panama 1)

U prvenstvu Paname je u toku 10. kolo Aperture. Noćas se sastaju San Fransisko iz La Čorere i Alijanca, timovi koji igraju u različitim divizijama. San Fransisko je drugi na zapadu sa 13 poena, dok je Alijanca 14. na Istoku iako ima jedan bod više. U plej-of će najbolje tri ekipe iz obe konferencije, s tim da će pobednici da idu direktno u polufinale. Poslednji put su San Fransisko i Alijanca bili rivali u četvrtfinalu plej-ofa Klausure krajem novembra prošle godine. Tada je posle 120 minuta ostalo 1:1, a Alijanca je prošla dalje posle penala.

PERU – NIKARAGVA, 02.30

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Još jedan prijateljski susret između reprezentacija iz Južne i Centralne Amerike. Peru će protiv selekcije skromnog kvaliteta probati da prekine seriju loših rezultata. U kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine Inke su poslendje na tabeli sa dva remija i četiri poraza, odnosno dva osvojena poena. Poslednje takmičenje koje je Nikaragva igrala je bila Liga nacija, sa pet pobeda i jednim remijem u konkurenciji Dominikanske Republike, Monserata i Barbadosa je izborila plasman u A diviziju. Do sada se Peru i Nikaragva nijednom nisu sastali.

MALAKATEKO – ANTIGVA, 03.00

(Fudbal, Gvatemala 1)

Posle 11 kola Klausure u Gvatemali Antigva se izdvojila na vrhu tabele sa 24 poena, dva više od najbližeg pratioca Deportiva iz Miska. Antigva je jedini timu ligi koji još uvek nije nijednom remizirao, ostvarila je osam pobeda i tri poraza. Ništa joj to ne znači preterano, jer posle 22 kola najboljih osam ekipa ide u plej-of, svi igraju od četvrtfinala. Kada bi se sada završila liga tačno bi u prvoj rundi nokaut faze Antigva išla na Malakateko, pošto je njen današnji rival trenutno osmi sa 13 bodova. Poslednja dva njihova susreta pripala su Antigvi, sa po 2:1 i 4:2.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara