Predrag Rajković, Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović (©Reuters)
Predrag Rajković, Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović (©Reuters)

Trojica Srba na terenima u Španiji: Rajković debituje, Mitrović i Maksimović prepreka "novom" Atletiku

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.08.22. | 11:40

Preostali mečevi 1. kola Primere na programu su ovog ponedeljka

Ovog ponedeljka su na programu preostale utakmice 1. kola španske Primere, a na terenu će se naći trojica srpskih reprezentativaca. Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović će sa Hetafeom da dočekaju od 19.30 časova gradskog rivala Atletiko Madrid, pre toga će od 17.30 da debituje Predrag Rajković na golu Majorke protiv Atletik Bilbaa.

Strateg Majorke Havijer Agire je na konferenciji za medije pred utakmicu potvrdio da će Rajković stajati na golu. To je i očekivano, s obzirom na to da je momak sa 28 nastupa za nacionalni tim jedan od trojice igrača za koje je španski prvoligaš platio ovog leta obeštećenje. Rems je na njegovom transferu zaradio 2.000.000 evra, skuplji su bili Vedat Murići koji je na Balearska ostrva stigao iz Lacija za 7.700.000 evra, kao i Pablo Mafeo, na čijem transferu je Štutgart dobar 3.000.000.

Izabrane vesti

Pored njih u Majorku su ovog leta bez obeštećenja došli Rodrigo Batalja (Sporting Lisabon) i Hoze Kopete (Ponferadina). Prošle sezone su Pirati jedva izborili opstanak, pobedom nad Osasunom u poslednjem kolu, a sa novim igračima Agire se nada da će do cilja stići mnogo lakše.

Fudbalska pijaca se menja iz dana u dan. Upravi kluba sam rekao pre odlaska na odmor šta mi je potrebno i dostavio sam im spisak. Tek kada se prelazni rok završi, videćemo da li su uspeli da ispune moje želje ili ne. Za sada sam veoma zadovoljan novajlijama”, kazao je Agire, a potom se osvrnuo i na sam duel sa Atletik Bilbaom:

Moramo da budemo borbeni. Ne postoji drugačiji način da se igra u Primeri. Rekao sam nekolicini igrača da su spremni da naprave korak u napred, takođe i nekima da očekujem više od njih. Igrao sam nekoliko puta protiv trenera Bilbaa Ernesta Valverdea, još više na San Mamesu. Zato dobro znam šta nas čeka na tom terenu. Biće teška utakmica”.

17.30: (1,65) Atletik Bilbao (3,60) Majorka (6,75)

Derbi dana sasvim sigurno je madridski susret. Atletiko i Hetafe su u priličnoj meri promenili sastave, ali ono najvažnije je što su Mitrović i Maksimović ostali u plavom dresu. Hetafe im je pridodao sedmoricu novajlija, najskuplji od njih je bio Borha Majoral. Za ovog 25-godišnjeg centarfora, koji je prošle sezone igrajući na pozajmici za Romu osvojio Ligu konferencije, platili su Real Madridu 10.000.000 evra.

Iz Granade su kupljeni Luis Milja i Domingos Duarte, a nova pojačanja Hetafea su još i Fabricio Angileri (River Plejt), Haime Soane (Ueska), Kiko Kastilja (Lids) i Portu (pozajmljen iz Real Sosijedada). Očekuje se da Duarte, Angileri, Soane i Majoral budu starteri večeras.

Što se tiče Atletika, on je ostao tokom leta bez Sima Vršaljka, Ektora Erere, Luisa Suareza, Vitola i Danijela Vasa. Međutim, sve to je bilo planirano, trener Dijego Simeone je želeo da osveži malo tim. Sa pozajmica su se vratili Alvaro Morata i Saul Nigez, koje je odmah sačekalo mesto u prvom timu, dok su angažovani Nahel Molina (Udineze) i Aksel Vitsel (Dortmund). Prelazni rok za Atletiko još nije završen, Simeone je sam rekao da će u preostale dve nedelje potražiti još neko pojačanje koje bi zaoštrilo konkurenciju, ali sa ovim snagama mora da započne sezonu.

19.30: (4,70) Hetafe (3,30) Atletiko Madrid (1,95)

Svako od novih igrača će imati ulogu startera večeras. Morata će predvoditi napad, Saul će pretiti iz drugog plana pošto je tokom priprema istisnuo iz postave Janika Karaska, dok će sa druge strane terena da bude Molina. Verovatno najvažniju ulogu imaće Vitsel, koji će usled povreda Hoze Marije Himeneza i Felipea Monteira, biti jedini vezista sa defanzivnim karekteristikama koji je na raspolaganju Simeoneu. Od Belgijanca se očekuej da uz pomoć Stefana Savića i Reinalda Mandave zatvori sve prilaze Janu Oblaku.

Ako nastavi sa igrama kao tokom priprema, Morata će biti najveća pretnja po Hetafe. Španski centarfor je na poslednja dva prijateljska meča bio četiri puta strelac, ali sada to treba da prenese i na takmičarske utakmice.

Prošle sezone su obe ekipe iz Madrida odigrale loše prvenstvo i sada se nadaju boljim rezultatima. Atletiko je bio treći, sa čak 15 bodova zaostatka za šampionom Realom, dok se Hetafe ponovo do samog kraja borio za opstanak. Na kraju je bio 15. na tabeli. Jorgandžije se nadaju da će sada biti konkurentnije u borbi za tron, dok je Hetafeov cilj da bude među 10 najboljih ekipa. Za početak da proba da osvoji barem bod protiv Atletika, za razliku od prošle sezone, kada je dva puta izgubio, sa po 2:1 i 4:3.

---------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

PRIMERA - 1. KOLO

Petak

Osasuna – Sevilja 2:1 (1:1)

/Avila 9, Oroz 74pen - Mir 11/

Subota

Selta - Espanjol 2:2 (1:0)

/Aspas 45+2, Pasijensija 63 - Espozito 72, Hoselu 90+8pen/

Valjadolid - Viljareal 0:3 (0:0)

/Džekson 49, Baena 81, 89/

Barselona - Rajo Valjekano 0:0

Nedelja

Kadiz - Sosijedad 0:1 (0:1)

/Kubo 24/

Valensija - Đirona 1:0 (1:0)

/Soler 45+1pen /

Almerija - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Ramazani 6 - Vaskez 61, Alaba 75/

Ponedeljak

17.30: (1,65) Atletik Bilbao (3,60) Majorka (6,75)

19.30: (4,70) Hetafe (3,30) Atletiko Madrid (1,95)

21.30: (1,48) Betis (4,40) Elče (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraAtletiko MadridHetafeMajorkaAtletik BilbaoPredrag RajkovićNemanja MaksimovićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara