Fudbaleri Arsenala proslavljaju Trosarov pogodak (©Reuters)
Fudbaleri Arsenala proslavljaju Trosarov pogodak (©Reuters)

Trosar, uz malo sreće, izborio penale, Ramsdejl i De Brujne doneli Arsenalu trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.08.23. | 19:21

Tobdžije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca osvojile Komjuniti Šild

Delovalo je da će Kol Palmer dugo pamtiti borbu za Komjuniti Šild pred sezonu 2023/24. Da će njegov gol iz 77. minuta doneti trofej klubu za koji navija od malih nogu, čiji je član od osme godine. Ipak, sreća je pogledala Arsenal, pa je Leandro Trosar u poslednjim sekundama izborio produžetke, a onda je Kevin De Brujne pogodio prečku, a Aron Ramsdejl sačuvao pokušaj Rodrija sa kreča, te su sa četiri pogođena penala Tobdžije savladale Mančester Siti i osvojile trofej - 1:1 (penalima 4:1).

Izveli su Pep Gvardiola i njegov učenik Mikel Arteta prilično kvalitetne postave od starta. Jedino je trener Sitija ostavio golmana Edersona na klupi, a šansu među stativama ukazao Stefanu Ortegi. S druge strane, skupoceni trio novajlija - Deklan Rajs - Jurijen Timber - Kai Haverc - zaigrao je od prvog minuta.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu je Arsenal definitivno pokazao više. Siti se ozbiljno mučio da stvori izgledniju priliku, iako je, naravno, imao češće loptu u nogama (63 - 37 odsto). Tobdžije su bile konkretnije, ali je Ortega bio izuzetno raspoložen. Skinuo je dva zicera Havercu. Najpre u 25. minut, pa potom i u 40. minutu. Našao se napadač Gunera u oba navrata u veoma izglednoj situaciji, ali se mora priznati da je izostala adekvatna realizacija. Jeste golman Sitija bio dobro postavljen, nije nemački reprezentativac imao vremena da se namešta, ali je u oba navrata poslao loptu pravo u zemljaka sa gola Sitija.

A onda, sredinom drugog poluvremena, nakon nekoliko izmena na obe strane - Siti dolazi do prednosti. I to posle kombinacije dvojice igrača koji su ušli sa klupe. Brza tranzicija Građana, Kevin De Brujne je bio rešen da uposli Kola Palmera pred kaznenim prostorom rivala. Uspeo je, mladi Englez se namestio na udarac i sa ivice šesnaesterca poslao neodbranjim hitac u mrežu Arsenala.

Igrao je Siti daleko konkretnije u drugom poluvremenu, imao je priliku da preko Fodena već u 83. minutu otkloni sve dileme, ali je Ramsdejl fantastično zaustavio njegov pokušaj u jedan na jedan situaciji. Vrlo brzo su Građani imali novu šansu, ali je Ramsdejl novom paradom maestralno sačuvao mrežu. Tukao je ovoga puta Rodri, glavom sa svega nekoliko metara, ali pokazao je golman Arsenala fantastične reflekse i vrhovima prstiju odbranio pokušaj Španca.

Činilo se ipak da Artetina četa ne može do izjednačenja. Bacio je španski stručnjak sve karte na napad, uveo Edija Nketiju umesto Deklana Rajsa, Emila Smit Roua umesto Gabrijela... Ipak, ključnom se ispostavila izmena koju je obavio pre primljenog gola, kada je Leandro Trosar ušao umesto Gabrijela Martinelija.

Igrao se 11. minut nadoknade kada je Belgijanac pogodio. Bukajo Saka je izveo korner, lopta mu se vratila posle intervencije Sitijeve odbrane. Ovoga puta nije centrirao, već je poslao povratni pas ka Trosaru, koji je uspeo da uđe u sredinu, namesti se na udarac i uz pomoć defanzivca Sitija, Manuela Akanđija, zatrese mrežu iza Ortege. Pogodila je lopta fudbalera Građana posle pokušaja Trosara, promenila smer i prevarila nemačkog golmana.

Pristupilo se izvođenju penala. Martin Edegor je pogodio na startu prve serije, ali je na drugoj strani De Brujne zatresao prečku! Pogađali su potom Trosar i Saka sa jedne, Bernardo Silva s druge strane, da bi na kraju treće serije Rodri mlako šutirao, Ramsdejl ga je pročitao i odbranio njegov pokušaj sa kreča. Uzeo je Fabio Vijera loptu, stavio je na kreč, uhvatio zalet i potom efektno pogodio za 4:1 u penal seriji i pobedu Arsenala.

KOMJUNITI ŠILD - FINALE (VEMBLI)

Nedelja

Mančester Siti - Arsenal 1:1 (0:0) /penalima 1:4/

/Palmer 77 - Trosar 90+11/


tagovi

Kol PalmerKomjuniti šild

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara