(©Star sport)
(©Star sport)

TSC se ne šali: Svi igrači imaju ugovore, neće biti rasprodaje, imamo dva cilja za sledeću sezonu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.20. | 16:59

Samo u slučaju ponude koja se ne odbija, mogu da odu jedan ili dvojica

Sezona u Superligi se zavšrava večeras, a TSC je bio možda i njena najlepša priča.

Debitant iz Bačke Topole je ostavio sjajan utisak u prvoj superligaškoj sezoni. Ne samo da je izborio opstanak što je bio primarni cilj već je u velikom stiliu odmah obezbedio plasman među četiri najbolje ekipe i mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Velika ulaganja iz Mađarske prethodnih godina daju rezultate bolje od očekivanih za ovako kratak period.

Izabrane vesti

TSC je primarno ulagao u infrastrukturu i sopstvenu školu pre nego u dovođenje zvučnih imena. Oslonio se na proverena prvoligaška imena i stvorio kostur tima koji se neće menjati posle prve sezone. Bar tako tvrdi trener ekipe Zoltan Sabo.

U razgovoru za mađarski Nemzeti Sport, Sabo je potvrdio da će okosnica ekipe biti zadržana i za sledeću sezonu.

“Svaki naš prvotimac ima važeći ugovor posle ove sezone što znači da želimo da ih zadržimo i za sledeću. Ako dođe neka ponuda koja se ne odbija za jednog ili dvojicu igrača, sigurno ćemo je razmotriti i pokušaćemo da nađemo najbolje rešenje. Ali već sada mogu da kažem da TSC nije klub u kojem će biti rasprodaje samo da bi se zarađivao novac”, poručio je Sabo.

U Mađarskoj se rezultati kluba iz Bačke Topole prate sa posebnom pažnjom.

“Jedna od ključnih stvari za uspešnu sezonu su bile dobro odrađene zimske pripreme u Turskoj. Pažljivo smo se trudili da zadržimo ekipu i da igrači ostanu u formi. Doveli smo samo dva pojačanja koja su se vrlo brzo uklopila sa ostalima. Neverovatno brzo su se integrisali i doneli nam neophodan kvalitet za plasman među četiri najbolja”.

Sabo je ponosan na najbolji rezultat u trenerskoj karijeri.

“Ovo je vrhunac moje karijere do sada. Što ne znači da sada možemo da sedimo skrštenih ruku jer nas očekuju novi izazovi. Jedan od njih su kvalifikacije za Ligu Evrope. A drugi je da zadržimo ovu poziciju u prvenstvu i naredne sezone. Možda i da napravimo korak dalje u Superligi i Kupu Srbije”, optimista je Sabo


tagovi

Zoltan SaboTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara