Inter - Atletiko Madrid (@Reuters)
Inter - Atletiko Madrid (@Reuters)

U Interu i Atletiku složni: Ovih 1:0 ništa ne znači

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.02.24. | 23:55

Milanski klub sa prednošću putuje u Madrid, ali daleko od toga da je dozvoljeno opuštanje u taboru Simonea Inzagija

Mogao je Marko Arnautović da bude tragičar zbog tri promašaja, međutim, uspeo je desetak minuta pre kraja da ugura loptu u mrežu Atletiko Madrida i donese Interu prednost uoči revanša osmine finala Lige šampiona (1:0).

Sa golom viška igrači milanskog kluba putuju u Španiju, ali daleko od toga da mogu biti bezbrižni. Neiskorišćena dominacija većim delom utakmice i nekoliko propuštenih prilika mogli bi skupo da koštaju izabranike Simonea Inzagija za tri nedelje ukoliko ne budu dovoljno koncentrisani. Dobro je poznato kako Atletiko igra na svom stadionu. U Ligi šampiona je bez poraza kao domaćin još od novembra 2021, dok je gledajući sva takmičenja doživeo samo jedan poraz u prethodnih godinu dana i to nedavno, kada ga je u Kupu kralja savladao Atletik Bilbao sa 1:0. U ostalim mečevima tokom proteklih 12 meseci Jorgandžije su uglavnom pobeđivale na Metropolitanu.

Izabrane vesti

Otud i oprez u redovima Nerazura već nakon završene prve utakmice.

"Iako je lepo što smo pobedili večeras, ovih 1:0 ne znači mnogo. Idemo u Madrid sa prednošću, ali još nismo ništa uradili. Moraćemo da igramo kao da je 0:0 i da idemo na pobedu. Moraćemo da budemo na najvišem nivou da bismo nastavili takmičenje i stigli tamo gde smo bili prošle godine, a to je u finale", izjavio je Henrik Mhitarijan odmah posle meča na Đuzepe Meaci.

Da njegov tim čeka težak posao u Madridu svestan je i večerašnji strelac Marko Arnautović.

"Znamo da će tamo biti teško, ovih 1:0 se ne računa, krećemo kao da je 0:0 i idemo da pobedimo", izjavio je reprezentativac Austrije.

Iskusni napadač zahvalio se navijačima i saigračima na podršci u trenucima kada mu nije išlo.

"Stvorili smo veliki broj šansi, ali naspram sebe smo imali tim koji se odlično brani. Srećom, postigli smo bar jedan gol, koji je svakako među najvažnijima u mojoj karijeri. Nije ovo lak period za mene, trebalo mi je neko vreme da se oporavim od povrede, imao sam mnogo šansi u kojima nisam dao gol, a golovi su ono zbog čega sam doveden. Zato sam večeras mnogo želeo da pogodim, a saigrači i navijači su me podržali posle dva promašaja i to je bila velika stvar za mene. Dali su mi energiju koja mi je bila potreba da bih postigao gol", objasnio je Arnautović.

Da ništa još nije gotovo apostrofirao je i Jan Oblak.

"Detalji su odlučili utakmicu. Primili smo gol iz naše greške, ali takve stvari se dešavaju u fudbalu i moramo da ostanemo pozitivni. Imamo još jednu utakmicu i ako pružimo maksimum verujem da možemo do prolaza. U prvom poluvremenu smo večeras bili dobri, početkom drugog su nam stvorili nekoliko šansi i tu smo pali. U ovakvim utakmicama to ne sme da se dešava, jer ako nisi savršen ceo meč, protivnik te kazni. Posle gola trener je tražio da se trgnemo i koncentrišemo jer je pred nama i revanš. Ništa još nije rešeno", istakao je golman Atletiko Madrida.

Atletiko je u svojoj istoriji osam puta bio u situaciji da izgubi prvu utakmicu nokaut faze nekog Uefa takmičenja sa 1:0, a u tri navrata je uspeo da preokrene i prođe u narednu rundu. Bilo je to dvaput u Ligi šampiona, protiv nemačkih rivala Šalkea i Bajer Leverkuzena, a jednom u Kupu sajamskih gradova, protiv belgijskog Liježa.


tagovi

InterAtletiko MadridLiga šampiona

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara