Marko Arnautović (Reuters)
Marko Arnautović (Reuters)

Meaca čupala kosu, psovala, pa slavila Marka! Atletiko srećan što je primio samo jedan (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.02.24. | 22:54

Lako su Arnautović i Lautaro Martinez mogli biti tragičari Intera, ali Neazuri nose prednost u Madrid

Teško, nespokojno, neizvesno veče na za navijače Intera... Veče čupanja kose, psovki, suza... Na kraju ipak, ne onih što teku od muke i nemoći, već radosnica kao prirodne reakcije kada se telo i organizam oslobode tone stresa. Veći deo večeri na Đuzepe Meaci Inter je napadao Atletiko Madrid u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Stvorio je toliko šansi da bi trijumf sa dva, pa čak i tri gola razlike bio potpuno zaslužen, dok je goste iz Madrida ostavio bez udaraca na okvir gola. Ali sve do 79. minuta Marko Arnautović i Lautaro Martinez su promašajima jeli džigericu svojim tifozima terajući ih da mislima već otputuju u revanš u Španiji i vide najgori scenario. Tada se rezervista Arnautović iskupio za sve što je ispustio od 46. minuta i ulaska u igru - 1:0.

Neverovatno je šta je sve promašio argentinsko-austrijski dvojac, a još neverovatnije koliko je ekipa Dijega Simeonea bila bezopasna na najvećem italijanskom stadionu. Nije bila ni blizu da kazni prošlogodišnjeg finalistu elitnog takmičenja. Možda bi Nerazuri i ranije načeli Rohiblankose da Markus Tiram zbog povrede primicača odmah na startu drugog poluvremena nije ustupio mesto Arnautoviću koji je u 49. i 63. minutu promašivao nestvarne zicere. Oba puta je prebacivao gol Jana Oblaka.

Izabrane vesti

Ali i fudbalskim bogovima bilo je jasno da bi, da Inter večeras nije stekao prednost pred revanš u Madridu, bila učinjena velika nepravda prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Do pred kraj prvog poluvremena, ekipi Simonea Inzagija nedostajao je samo adekvatan završni pas u šesnaesterac, ali i to je počelo da se menja. Ipak, u završnih desetak minuta prvog dela, Lautarovog pokušaja glavom pravo u Zomera, te argentinčevog traljavog udarca sa nekih petnaestak metara, počeli su nagoveštaji da će biti problema u završnici. Uz udarac Tirama u 44. minutu, to je otprilike bilo sve vredno pomena u prvom delu igre. Dobrim delom i zbog činejnice da je Aksel Vitsel, od starne italijanskih medija navođen kao slaba tačka, izgledao kao ministar odbrane Atletika, dominirao u skoku, sprečio u ranoj fazi da jedna izuzetno opasna kontra Intera dobije smrtonosni epilog.

A od starta drugog poluvremena, kao da je Inter nametnuo tempo koji izabranici Dijega Simeonea nisu mogli da prate. Nikolo Barela je savršeno dirigovao igrom i spajao linije Intera, Hakan Čalhanoglu ponovo izgledao kao neumorna radilica, a tročlana odbrana Nerazura u sastavu Pavar, Bastoni, De Fraj još jednom izvela sličan doktorat kao u ne tako davno odigranom derbiju Italije u kojem je Inter zatvorio prilaze golu Juventusu i najavio osvajanje jubilarnog, 20. Skudeta. Jedino što je večeras nedostajalo Interu da jednom nogom zakorači u četvrtfinale Lige šampiona jeste ubitačnost napadača. A to bi, 13. marta moglo da mu se obije o glavu pred kracitim Metropolitanom.

Ali do Atletikove šanse da ispravi stvari, Dijego Simeone neće po dobrom pamtiti ulazak u odabrani klub 100 Lige šampiona, tamo gde su odavno ljudi poput Sera Aleksa Fergusona, Karla Ančelotija, Arsena Vengera, Pepa Gvardiole, Jirgena Klopa... Popularnom čolu je ovoga puta propao eksperiment sa Markosom Ljorenteom kao špicem, koji je jedinu prilku imao u 58. minutu kada ga je majstorskim startom zaustavio De Fraj. Minut ranije Samjuel Lino je napravio procep u linijama Intera, ali u zavrnici akcije, iskosa prilično loše šutirao. Ipak, uz propuštenu šansu za izjednačenje u 81. minutu, lako može da se konstatuje da je Lino bio jedina prava opasnost po gol Jana Zomera. Ni Grizman, ni rezervista Morata, već Lino.

Gol koji je Atletiko primio ide na dušu Reinildu Mandavi koji je neshvatljivo izgubio loptu na četrdesetak metara od svog gola i otvorio Lautaru put ka golu. Oblak je ponovo uspeo da zaustavio Argentinca kao u nekoliko prethodnih navrata, ali ne i loptu posle reakcije Arnautovića na odbitak. Inter je ponovo bio konkretan u razvitku kontre, a rezervista Davide Fratezi poslao ključnu loptu unapred.

Inter je devetom uzastopnom pobedom (šesti put u tom nizu nije primio gol) zadržao maksimalan učinak u 2024. godini. Atletiku ostaje briga, Grizmanu da prekine seriju od osam utakmica bez gola, ali do revanša ima sasvim dovoljno vremena da Simeone spremi adekvatnu reakciju.



INTER - ATLETIKO MADRID 1:0 (0:0)

/Arnautović 79/

Milano.

Stadion: Đuzepe Meaca.

Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija).

Žuti kartoni: Fratezi, Augusto (Inter), Ermoso, Savić, Morata, Koke (Atletiko)

INTER (3-5-2): Zomer - Pavar, De Fraj, Bastoni - Darmjan (od 70. Damfris), Barela, Čalhanoglu, Mkitarjan (od 72. Fratezi), Dimarko (od 69. Augusto) - Tiram (od 46. Arnautović), Martinez (od 88. Sančez)

ATL. MADRID (5-3-2): Oblak - Molina (od 68. Barios), Vitsel, Himenez (od 46. Savić), Ermoso (od 68. Mandava), Lino - De Paul, Koke, Saul (od 54. Morata) - Grizman, Ljorente

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

PSV - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)

/De Jong 56pen - Malen 24/

Inter - Atletiko Madrid 1:0

/Arnautović 79/

Sreda

21.00: (2,85) Napoli (3,50) Barselona (2,60)

21.00: (5,80) Porto (3,80) Arsenal (1,70)

Utorak (13.02.)

Kopenhagen - Mančester Siti 1:3 (1:2)

/Matsen 34 - De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+2/

RB Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Dijaz 49/

Sreda (14.02.)

PSŽ - Sosijedad 2:0 (0:0)

/Mbape 58, Bartola 70/

Lacio - Bajern 1:0 (0:0)

/Imobile 69/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MadridInterDijego SimeoneSimone InzagiLautaro LopezAksel VitselMarkus Tiram

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara