©FK Napredak
©FK Napredak

U Napretku svesni da im za novi sastav treba strpljenje, ali poručuju: Da radimo u korak s imenom

Vreme čitanja: 5min | sre. 26.07.23. | 09:29

Miloš Nenezić, predsednik kluba, Mladen Dodić, sportski direktor, Dragan Perišić, šef struke i novajlija Uroš Nenadović govorili o aktuelnim temama u klubu pred početak nove sezone u Mozzart Bet Superligi

Nisu u Kruševcu želeli da ponove grešku sa početka prošle sezone, kada je Napredak najavio borbu za sam vrh tabele, pa morao u plej-aut, i danas se, u najavi nove godine u Mozzart Bet Superligi, tek u ponekoj reči moglo čuti da su stremljenja - bar korak više u odnosu na prošlu. Ipak, kruševački superligaš je prethodni šampionat završio kao devetoplasirani, pa bi to onda trebalo da znači htenje za ulazak u plej-of.

Istina je sledeća - u Napretku su se ovog leta desile 24 promene u igračkom kadru - 14 igrača je napustilo klub, a 10 novih lica je pod Bagdalom u odnosu na maj. Čarapani su korekcije doživeli od gola do samog vrha napada i bez imalo sumnje biće potrebno Draganu Perišiću i njegovim pomoćnicima još vremena da ukomponuju linije tima. U Kruševac su kao pojačanja stigli golman Vladimir Bajić, defanzivci Dejan Parađina i Jovan Marinković, vezisti Filip Krstić, Filip Jović, Siniša Babić, kao i ofanzivci Branislav Tomić, Dušan Stoiljković, Slobodan Stanojlović i Uroš Nenadović. Sa druge strane, Napredak su, osim Marka Putinčanina, koji će u novoj sezoni predvoditi ekipu kao kapiten, napustili skoro svi nosioci igre, od Dejana Kerkeza i čuvara mreže, Nikole Petrića, do onih koju su sa pet golova vodili listu strelaca Čarapana prethodnih meseci, Marka Šarića i Nebojše Bastajića.

Izabrane vesti

Na prvoj konferenciji pred početak nove takmičarske godine, a Napredak sezonu otvara u nedelju od 18.55 protiv debitanata iz Pančeva, Železničara, novinarima se najpre, u ime novajlija, obratio napadač Uroš Nenadović.

"Bilo nam je lako da se uklopimo u novi tim, jer je mnogo novalija u ekipi, pa smo se združili, a starosedeoci su nas odlično prihvatili i objasnili kako funkcioniše klub. Pripreme su protekle kako treba, nije bilo povreda, trudili smo se da ispoštujemo zahteve šefa. Kako on kaže, nekih 50-60 posto smo uhvatili, ali nadam se da ćemo do prvog kola biti na 90 posto zadataka. Svima se zahvaljujem na dobrodošlici. Nadam se da ćemo dobiti podršku i od publike na premijeri, pa da zajedno počnemo sezonu trijumfom", optimista je iskusni špic.

Sve se pod Bagdalom preokrenulo od dolaska Dragana Perišića na klupi u februaru. Tim koji je bio u zoni ispadanja, počeo je da niže dobre rezultate, bio na par koraka od ulaska među najbolje, međutim, i u plej-autu brzo osigurao status superligaša. Sada je Perišić u istom klubu, ali sa potpuno različitim timom, i pred novim izazovom - da sastav što pre skocka.

"Osim kvalitetnih uslova za rad i dobrog treninga, glavni zadatak u Sloveniji nam je bio da adaptiramo novu grupu momaka na starosedeoce. S obzirom da se radi o igračima koji su veliki deo karijere proveli kako u inostranstvu tako i kod nas, verujem da će što pre usvojiti nove zadatke. Na četiri prijateljska meča u Sloveniji bitnije od rezultata mi je bilo da vidim kako funkcionišemo kao grupa.

Maksimalno smo radili, a sada treba da se fokusiramo na prvog rivala, na ekipu Železničara u kojoj sam prethodno radio. Vraća nam se Putinčanin posle povrede, a on će biti novi kapiten tima, i na meni je da spremim ekipu za nove pobede", u dahu je pričao Perišić.

Jedan od povratnika u Lazarev grad, osim Filipa Jovića, Filipa Krstića i Jovana Marinkovića, je i novi sportski direktor Čarapana, Mladen Dodić.

"Drago mi je da sam ponovo u svom klubu, jer sam i u Ivanjici, kao trener Javora, rekao da je Napredak moj najdraži klub. Drago mi je da svoje znanje i iskustvo mogu da stavim kao pomoć, sa željom da pomognem i prvom timu i omladinskoj školi", počeo je Dodić priču na konferenciji, pa se osvrnuo na trenutno stanje u timu.

"S obzirom na dosta odlazaka, a posle produžetka saradnje sa Perišićem, doveli smo deset novih igrača za koje verujem da će pokazati da su prava pojačanja, jer su došli da podignu nivo igre. Naše ambicije su da budemo bar za korak bolji nego u prethodnom periodu, a isto važi i za omladinsku školu, gde su nam obe selekcije ispale iz Kvalitetne lige. U njoj smo angažovali trojicu novih trenera, Đukića, Projića i Punoševca. Najbolji primer naše škole je Nemanja Đeković, koji je kroz nju i kaljenje u Paraćinu, dobio šansu u prvom timu i na najbolji način je koristi. Takvih primera treba da bude više. Za prvi tim, s obzirom na dosta novih lica, trebaće nam vremena i strpljenja, ali sa pravim odnosom prema grbu, publika u Kruševcu će zavoleti ovaj sastav. Neka sve bude u onom stilu - da radimo u korak s imenom koga nosimo", završio je Dodić.

Na konferenciji za medije pred start novog prvenstva pričao je i prvi čovek Napretka, predsednik Miloš Nenezić.

"Momci koje smo doveli su stvarno kvalitetni, i karakterno i kad se pogledaju njihove biografije. Oni se mentalitetom uklapaju u naš renome, jer mi ne želimo problematične igrače. Hoćemo da budemo sportska porodica koja će dugo da traje. Insistiram na dugoročnim ugovorima i domaćin igračima. Naš tim je kompletno takav, ne računam Bojovića, koji je Crnogorac. Volim kad imamo fine momke u timu, ali želim da budu malo bezobrazniji na terenu, u jednom trenutku su nas čak prozivali da ne znamo da se bunimo kod sudije", rekao je Nenazić.

Ni on, kao ni prethodnici, nije želeo mnogo više o ambicijama kluba, ali je svestan da je prvo kolo i te kako bitno, posebno što se igra pod Bagdalom.

"Dobro bi bilo pobediti Pančevo u prvom kolu. Oni jesu debitant, ali ne treba se opuštati, čim su došli da budu s nama u ligi, nisu za potcenjivanje. Njima je prva utakmica u Mozzart Bet Superligi i gledaće da daju maksimum", realan je Nenezić.

Osvrnuo se predsednik Napretka i na promene unutar klupskih struktura.

"Veliku podršku i pomoć smo dobili u dovođenju Mladena Dodića. On je Kruševljanin, Napretkovac. Više sam gledao na taj dolazak kao na želju da uspe da uvede red u omladinsku školu, jer, između ostalog, bio je i selektor omladinske reprezentacije, posvećen je mladima i fudbalu u celini. Mesto sportskog direktora mu je novo u karijeri, još se uči, ali se uklopio u sve to. Tu je i šef struke da mu pomogne u tome, ali i da ta pomoć bude uzajamna."

Nije Nenezić propustio priliku da "pecne" navijače sa severne tribine.

"Najverniji su oni na zapadu 1, pa na zapadu 2, a voleo bih da me sever demantuje. Oni su se nažalost pokazali samo kad dobijemo, i to kada vodimo u prvom minutu. Nek im budu uzor pristalice Liverpula koji pevaju "You'll never walk alone" i kad njihov tim na domaćem terenu gubi sa više golova razlike", kazao je Nenezić.

U zaključku dao je kratak osvrt na htenja.

"Treba da težimo da bude sve bolje i bolje, neću da licitiram poziciju na tabeli, ali svi zajedno moramo da se potrudimo da naš tim beleži dobre rezultate."

Od sutra pod Bagdalom počinje prodaja sezonskih ulaznica za novi šampionat i to po cenama: sever 2.000 (1500) dinara, istok 3.500 (2200) dinara, zapad i 4.500 (3000) dinara i zapad II 5.500 (4700) dinara (u zagradama se nalaze cene sa popustom za penzionere).


tagovi

Mladen DodićDragan PerišićUroš Nenadović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara