UEFA skratila grupe: Partizanu velika šansa ako prođe Soči, Čuka može na Totenhem

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 04:43

I Vojvodina nosilac “na leđima” LASK-a

Ako preskoči Soči, Partizan će imati veliku šansu da se plasira u grupnu fazu Lige Konferencije, pošto mu u četvrtoj, poslednjoj rundi kvalifikacija rival sigurno neće biti jači od Rusa.

Iako je žreb u ponedeljak, Evropska fudbalska unija je već objavila skraćeni spisak za žreb, napravila podgrupe i može se reći da je Partizan jako dobro prošao. Od pet mogućih protivnika, samo je jedan par u kojem crno-beli ne bi bili favoriti na papiru.

Izabrane vesti

Parni valjak će na žrebu biti u grupi 4, imaće status nosioca, a potencijalni rivali su mu:

Iz dvomeča Rapid Beč (Austrija) – Anortozis (Kipar), Tobol (Kazahstan) – Žilina (Slovačka), Santa Klara (Portugalija) – Olimpija Ljubljana (Slovenija), Dinamo Batumi (Gruzija) – Sivas (Turska) i kao najteži par Trabzon (Turska) – Molde (Norveška).

S tim što je Partizan pre dve godine bio bolji od Moldea u plej-ofu za Ligu Evrope.

Svakako da bi bilo najzanimljivije da crno-beli za rivala dobiju Olimpiju, na čijoj je klupi Savo Milošević, “dojučerašnji” trener kluba iz Humske. Možda bi to bio i najlakši protivnik za srpskog predstavnika.

Vojvodina se takođe u žrebu nalazi kao nosilac, ali ne svojom zaslugom, nego kao rival LASK-a u trećem kolu. Tako da su potencijalni rivali Novosađanima u 4. kolu kvalifikacija:

Iz dvomeča Galatasaraj (Turska) – Sent Džonston (Škotska), Kolos (Ukrajina) – Šahtjor Karagandi (Kazahstan), Rozenborg (Norveška) – Domžale (Slovenija) i Vitese (Holandija) – Dandok (Irska).

A, Čukarički, pak, ni na konto rivala iz trećeg kola (Hamarbi) nije uspeo da se uglavi među nosioce. Brđani neće biti povlašćeni na žrebu, pa su njihovi potencijalni rivali:

Iz duela Ujpešt (Mađarska) – Bazel (Švajcarska), AEL Limasol (Kipar) – Karabag (Azerbejdžan), Nju Sejnts (Vels) – Plzen (Češka) i Totenhem.

Žreb će se održati u ponedeljak od 14 časova u Nionu.


tagovi

FK PartizanČukaričkiFK VojvodinaLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara