Mihajlo Mudrik i Timo Verner (©Reuters)
Mihajlo Mudrik i Timo Verner (©Reuters)

Ukrajinsko-nemačka borba u Varšavi: Šahtjor pobedom ide dalje, Lajpcigu dosta remi

Vreme čitanja: 5min | sre. 02.11.22. | 11:43

Grupa F: Real Madrid siguran učesnik osmine finala Lige šampiona, Seltik završava evropski put

Poslednje ulaznice za osminu finala Lige šampiona biće dodeljene u sredu. Što se Grupe F tiče, branilac pehara Real Madrid je vodeći sa deset bodova i ima obezbeđen iskorak u nokaut rundu. Pobeda nad eliminisanim škotskim velikanom Seltikom odvela bi Blankose kao pobednike grupe u narednu fazu, a daleko uzbudljiviji duel igraju u Varšavi Šahtjor i RB Lajpcig. Bikovi su drugi sa devet bodova, trećeplasirani Rudari imaju šest. To je završni obračun koji će da odluči ko će uz Real dalje, Ukrajinci ili Saksonci.

Grupa F, dakle, mora da reši dva pitanja. Prvo je gornji red koji zauzima Real Madrid, a drugo je da li će Šahtjor ili Lajpcig da ostanu u takmičenju. Ukrajinsko-nemačka borba zapravo ima jasno definisane barijere. Ako Šahtjor uspe da pobedi, ide dalje, a ukoliko gosti ne izgube, onda oni prolaze u plej-of.

Izabrane vesti

Seltik nije imao rešenje za tri pomenuta tima, i do sada je osvojio samo dva boda. Najslabijeg učesnika grupe Šahtjor nijednom nije pobedio, i tu leži odgovor zašto mu je sada neophodna samo pobeda nad Bikovima da bi mogao da nastavi takmičenje. Bar već ima izvesno treće mesto, i samim tim učešće u Ligi Evrope.

18.45: (5,00) Šahtjor (3,70) RB Lajpcig (1,80)

S druge strane, izabranici trenera Igora Jovićevića stekli su prednost već tokom septembarskog meča u Saksoniji. Vrlo neočekivano, deklasirali su Lajpcig sa 4:1, a ako bi drugi put uspeli da sruše čedo Red Bula, izjednačili bi se sa njima i bili uspešniji zbog boljeg međusobnog bilansa.

Ipak, Bikovi su doživeli veliku promenu u međuvremenu. Ako nisu baš najbolje krenuli u novu sezonu pod vođstvom trenera Domenika Tedeska, onda se dolazak Marka Rozea pokazao kao pun pogodak. Strateg rodom iz Lajpciga u velikoj meri je stabilizovao situaciju. I to ne samo u Ligi šampiona, već i u Bundesligi.

Od poraza od Menhengladbaha Bikovi nisu izgubili devet puta zaredom u svim takmičenjima, a na primer, pobedili su Real Madrid i za vikend Leverkuzen.

"Nametnuo nam je stil igre koji nam je potreban. Sada smo veoma brzi u napadu, našli smo sistem koji nam odgovara, iako smo bili malo drugačiji protiv Bajera. U stanju smo da pretvorimo svoje šanse u golove. Tako da smo sigurni pred ovaj meč. Naučili smo iz našeg prvog duela sa Šahtjorom, i znamo šta može da se desi ako nismo koncentrisani. Ali ne bi trebalo da imamo problem", pohvalio je Rozeov rad napadač Timo Verner.

18.45: (1,30) Real Madrid (5,70) Seltik (9,00)

Real Madrid za vikend nije bio baš najbolje raspoložen u domaćem takmičenju, kada je na Santjago Bernabeu samo remizirao sa Đironom 1:1. Jedini gol za Blankose postigao je Vinisijus, ali je VAR na kraju meča kontroverzno poništio pogodak Rodriga, koji je mogao da bude pobednički. Sada najtrofejniji svetski klub igra sa Seltikom u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

Real Madrid je izgubio od Lajpciga sa 3:2 u poslednjem okršaju u eliti prošle nedelje, što mu je zakomplikovalo prolaz sa prvog mesta, zahvaljujući čemu bi u osmini finala trebalo da se suoči sa potencijalno lakšim rivalom. Madriđani su konstantno bili u zaostatku, a pečat su dali mladi Brazilci Vinisijus i Rodrigo.

Sastav Karla Ančelotija je u opasnosti da prvi put od oktobra prošle godine ne pobedi tri puta uzastopno. Real Madrid ove godine nije poražen na Santjago Bernabeuu, pošto je zabeležio šest pobeda i dva remija u osam mečeva u svim takmičenjima. I u poslednjih sedam domaćih mečeva u Ligi šampiona, protivnici branioca titule uglavnom su uzalud tražili slabost, jer su Blankosi u ovom periodu samo jednom izgubili.

Seltik vlada u škotskoj ligi, ima četiri boda više na vrhu tabele od Rendžersa. Izgubio je samo jednom u 12 kola Premijeršipa ove sezone, dok je u Ligi šampiona međutim, drugačija situacija. Puleni Australijanca Angelosa Postekoglua tek treba da okuse pobedu ove godine i osvojili su samo dva boda posle dva remija 1:1 sa Šahtjorom iz Donjecka.

U prvoj utakmici Real je ubedljivo pobedio Seltik u Glazgovu sa 3:0. Škotska mora bez povređenih Kaluma Mekgregora i Karla Starfelta, obojica se oporavljaju od problema sa kolenom. S druge strane, neizvestan je start kapitena i novog nosioca Zlatne lopte Karima Benzeme, koji je ponovo povređen.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

LIGA ŠAMPIONA - POSLEDNJE 6. KOLO

Sreda

GRUPA E

21.00: (1,35) Čelsi (5,50) Dinamo Zagreb (9,50)

21.00: (1,53) Milan (4,30) Salcburg (7,00)

GRUPA F

18.45: (1,30) Real Madrid (5,70) Seltik (9,00)

18.45: (5,00) Šahtjor (3,70) RB Lajpcig (1,80)

GRUPA G

21.00: (4,90) Kopenhagen (3,60) Borusija Dortmund (1,75)

21.00: (1,28) Mančester Siti (6,50) Sevilja (11,0)

GRUPA H

21.00: (5,50) Juventus (3,90) Pari Sen Žermen (1,63)

21.00: (5,00) Makabi Haifa (3,70) Benfika (1,80)

***kvote su podložne promenama

Utorak

GRUPA A

Liverpul - Napoli 2:0 (0:0)

/Salah 85, Nunjez 90+8/

Rendžers - Ajaks 1:3 (0:2)

/Tavernije 86 penal - Berghujs 4, Kudus 29, Konseisao 89/

GRUPA B

Bajer Leverkuzen - Klub Briž 0:0

Porto - Atletiko Madrid 2:1 (2:0)

/Taremi 5, Eustakio 24 - Markano 90+5/

GRUPA C

Bajern Minhen - Inter 2:0 (1:0)

/Pavar 32, Šupo Moting 72/

Plzenj - Barselona 2:4 (0:2)

/Hori 52pen, 63 - Markos Alonso 6, Feran Tores 44, 54, Pablo Tore 75/

GRUPA D

Olimpik Marselj - Totenhem 1:2 (1:0)

/Mbemba 45+2 - Lengle 54, Hejbjerg 90+5/

Sporting - Ajntraht Frankfurt 1:2 (1:0)

/Gomeš 39 - Kamada 62pen, Kolo Muani 72/



tagovi

Liga šampionaŠahtjor DonjeckRB LajpcigRed Bul LajpcigReal MadridSeltik

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara