Danilo Ignatenko (Foto: Reuters)
Danilo Ignatenko (Foto: Reuters)

Ukrajinskom Viniju Džonsu dovoljno devet minuta na debiju da opravda nadimak

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 21:40

Danilo Ignatenko se na najgori mogući način predstavio navijačima Bordoa

U nameri da pobegne iz opasne zone i u drugom delu sezone obezbedi opstanak u Ligi 1, Bordo je u finišu prelaznog roka panično jurio fudbalskom pijacom u potrazi za pojačanjima i u poslednja četiri dana doveo isto toliko novajlija. Jedan od njih, verovanto najmanje poznat fudbalskoj javnosti, bio je Danilo Ignatenko.

Ipak, pozajmljeni fudbaler Šahtjora u domovini je bio poznat po svojoj grupoj igri zbog koje je na “svakoj drugoj“ utakmici dobijao kartone i tako zaradio nadimak ukrajinskog Vinija Džonsa, najprljavijeg igrača na Ostrvu sa kraja prošlog veka i predvnodnika Vimbldonove Lude družine.

Izabrane vesti

Iskopali su francuski novinari tu informaciju i upitali ga da li je tačna, te da li se nešto u međuvremenu promenilo, na šta je šaljivim tonom Ignatenko odgovorio:

"U pravu ste (ha-ha-ha). Dok sam bio mlađi, često sam dobijao žute i crvene kartone. Ali ako pogledate sada, u poslednjih nekoliko meseci, nisam dobio nijedan. Naučio sam da se kontrolišem i da ne nasedam na provokacije protivnika. Znam da sam sazreo. Drugačiji sam sada. Znam da sam dorastao uzrastu. Ja sam jaka osoba. Čvrst sam i vrlo tvrdoglav igrač. Ponekad postoje situacije gde ne mogu ništa drugo da uradim, gde su prisutne provokacije, situacije koje stvarno mogu da vas iznerviraju. Znam da svi igrači, koji su tvrdoglavi kao ja, mogu da dobiju karton na ovakav način. Ne mogu da vam obećam da nikad neću dobiti karton."

Znao je Ukrajinac šta i zbog čega govori, a navijači Bordoa uverili su se zbog čega nosi pomenuti nadimak. Na debiju za Žirondince, devet minuta po ulasku u igru dobio je direktan crveni karton. Izgleda da se ipak nije promenio.



tagovi

BordoFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara