Navijači Union Sen Žiloaza (©AFP)
Navijači Union Sen Žiloaza (©AFP)

Union Sen Žiloaz prvi put u Evropi posle skoro 60 godina, a bez Undava je teško

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.08.22. | 15:20

Prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona belgijski vicešampiona igra sa škotskim Rendžersom, koji je lani igrao finale Lige Evrope

Sudar ekipa koje su zadivile Stari kontinent u sezoni za nama obećava spektakl. Union Sen Žiloaz se sukobljava sa Glazgov Rendžersom u sklopu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali vicešampion Belgije udariće na drugoplasirani tim Škotske bez prednosti domaćeg terena. Zbog dotrajalog stanja stadiona Džozef Marijen u Briselu, meč će se održati u susednom Levenu.

Za domaćina je ovo utakmica istorijske prirode. Kao povratnik u najjači belgijski rang odmah je zauzeo visoku poziciju i završio na drigom mestu Župiler lige, čime je ostvario povratak na evropsku scenu posle skoro 60 godina! Ipak, na stadionu King Pauer At Den Dref blagi favorit je škotski velikan.

Izabrane vesti

Sa 11 titula šampiona Belgije plavo-žuti su treći najuspešniji tim u kraljevini posle Klub Briža (18) i rekordera Anderlehta (34), ali su uspesi ekipe iz Sen Žila ostvareni pre Drugog svetskog rata. Klub se vratio na mapu posle decenija zaborava i odmah se umešao u borbu za krunu prošle godine. Ove sezone, međutim, u taboru Uniona su skromni.

20.45: (2,80) Union Sen Žiloaz (3,20) Rendžers (2,60)

Svima u klubu i među navijačima plavo-žutih je jasno da se protekli uspeh teško može ponoviti, jer su finansijske mogućnosti primetno manje u odnosu na vrhunske timove iz Briža ili Genta. Berićetna protekla kampanja takođe je uglavnom bila rezultat odlične igre Deniza Undava. Nemac je uzeo krunu najboljeg strelca Župiler lige i delovao kao siguran dodavač.

Naravno, fenomenalni nastupi Undava nisu prošli nezapaženo, zbog čega se sada sprema da igra važnu ulogu u Premijer ligi, u Brajtonu. Prestonički klub je, takođe, izgubio uspešnog trenera Felisa Macua. Da stvar bude još gora, trener sada predvodi gradskog rivala Anderleht.

"Prolivanje krvi" u timu i na trenerskoj klupi će naravno ostaviti traga i prve dve utakmice u novoj sezoni u Župiler ligi potvrđuju ovu pretpostavku. Naročito kada je u pitanju smanjena ofanzivna produktivnost. Posle remija 1:1 u Sint Trojdenu, prošlog petka uveče u domaćem meču protiv Šarlroa, plavo-žurti su slavili sa tesnih 1:0. Iako je potpisan nemački napadač Denis Ekert, upitno je da li bivši igrač Ingolštata ima klasu Undava. Pogotovo posle nastupa u Cvajti prošle sezone, kada je za Šancere postigao samo dva gola u 24 nastupa.

Pre nekoliko dana, Škoti su potpisali Malika Tilmana, veoma talentovanog igrača Bajerna, na pozajmicu. Novajlija će nesumnjivo biti veoma motivisan, a na kraju krajeva, još ima nade da će igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru u sastavu SAD.

Škotski vicešampioni takođe su prošlog vikenda počeli sa takmičenjem u nacionalnoj ligi. Tim trenera Đovanija van Bronkhorsta zabeležio je prikladnu pobedu u gostima u Livingstonu od 2:1. Priprema je takođe bila zadovoljavajuća. Iako je poslednja prijateljska utakmica protiv Totenhema bila tesno izgubljena (1:2) zbog Harija Kejna koji je postigao oba gola, izdvaja se trijumf nad Vest Hemom sa 3:1.

Novajlija Antonio Čolak je takođe postigao svoj prvi gol u okviru poraza od Spursa, a stigao je iz PAOK-a, pošto je prethodno briljirao u Rijeci i Malmea. Zbog povrede ne može da igra Alfredo Morales, koji je prošle sezone bio veoma efikasan. Pored toga, znak pitanja je iza njegovog partnera u napadu Kemara Rufa, čiji status je nepoznat, a pošto je još jedan moćni napadački igrač Džo Aribo prodat Sautemptonu, navalna linija je u procesu restrukturiranja.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, PRVI MEČEVI

Utorak

19.00: (3,30) Šerif (2,75) Viktorija Plzenj (2,55)

19.45: (2,80) Ludogorec (3,05) Dinamo Zagreb (2,70)

20:00: (2,25) Monako (3,40) PSV (3,20)

20.45: (2,80) Union Sen Žiloaz (3,20) Rendžers (2,60)

21.00: (1,35) Benfika (5,50) Midtjiland (9,50)

Sreda

18.00: (1,30) Bode (5,50) Žalgiris (10,0)

18.00: (2,15) Karabag (3,20) Ferencvaroš (3,60)

19.00: (1,67) Makabi Haifa (3,70) Apolon Limasol (5,50)

20.00: (2,20) Dinamo Kijev (3,25) Šturm (3,45)

20.45: (1,20) Crvena zvezda (6,50) Pjunik (15,0)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaGlazgov RendžersRendžersUnion Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara