Van Galov totalni fudbal u Holandiji! Danska izbušena pred dolazak Piksijevih Orlova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.03.22. | 22:42

Nemci lako protiv Izraela

Poklonila se Holandija već Van Galu. Čovek koji je odveo Oranje na Mundijal u Brazilu i tamo stigao do srebrne medalje, pokazao je i tokom prethodnih kvalifikacija da je spreman da pravi nova čuda. Bez obzira što je u jeseni karijere. Holandija ponovo igra fudbal u svom prirodnom modu sastavljenog od talenta, brzine i kreativnih rešenja. Poslali su Holanđani vrlo autoritativnu poruku budućim rivalima na Mundijalu u Kataru, pošto su večeras u sjajnom meču bili bolji od Danske – 4:2.

Pucalo je sve pred jednim i drugim golom, odapinjali su se šutevi sa 25 metara, trenutke kreacije imao je Stiven Bergvajn. Jesu Danci „izbušeni“ na tlu Holandije, ali sigurni smo da će tefter stručnog štaba Dragana Stojkovića Piksija biti pun pozitivnih utisaka uoči gostovanja u Kopenhagenu 28. marta.

Izabrane vesti

Ko je pratio trenerski opus Luisa Van Gala sigurno nije iznenađen sonim što su Holanđani pokazali ove večeri. Kažnjavali su svaku grešku, igrali fudbal u najvišoj brzini i mogli da postignu još nekoliko golova.

Sve je počelo u 17. minutu, posle akcije koja predstavlja Van Galovu čičnu kartu. Imali su Holanđani šestoricu igrača na protivničkoj polovini, na kraju je Deni Blind centrirao a Stiven Bergvajn se poklonio za inicijalno vođstvo Oranja. Holandija je igrala u formaciji 3-4-1-2 sa mnogo rizika i željom da postigne pogodak više.

Sledeći su udarili Danci preko Vestergarda, ali sve ostalo bilo je na strani Holanđana. Impresivan utisak ostavili su domaćini. Stalno se u odbrani Danske pojavljivala rupa koju nije imao ko da zakrpi. Jeste meč imao tempo prijateljskog, ali sve ostalo je bilo na vrhunsmkom nivou. Posebno reakcija defanzivca Mančester Sitija Akea na još jednu asistenciju Blinda, da bi odlično prvo poluvreme zaokružio Memfis Depaj pogotkom iz penala.

Ništa siromašniji nije bio ni nastavak. Posebno kada je veliki povratak u dres sa državnim grbom, posle samo dva minuta na terenu, golom obeležio Kristijan Eriksen. Videli su Holanđani da je publika vrlo raspoložena i da želi da za uspomenu ponese brojne majstorske poteze. Poput onog Stivena Bergvajna kada je kiflom, ispostaviće se, postvaio konačan rezultat. Nekoliko puta je Dance spašavao Kasper Šmajhel, mada je bilo vruće i na drugoj strani. Posebno posle udarca Skova koji je završio na stativi.

Igralo se na dva gola u Holandiji, dok je u Nemačkoj autoritativni domaćin duel sa Izraelom pretvorio u običan sparing. Sa manje od pola snage Elf je stigao do sedme uzastopne pobede – 2:0.

Teško je bilo šta napisati o meču u kojem Izrael nije imao šut ka Ter Štegenovom golu do zaostavnog vremena kada je najstrožu kaznu promašio Koen. Iskoristio je meč protiv nedoraslog rivala Hans Diter Flik da u ofanzivnom delu tima ozbiljnu šansu pruži Džamalu Musiali. Tvorci pobede bili su Kaj Haverc i Timo Verner. Rezultat je mogao da podeblja Tomas Miler, ali je promašio penal.

  PRIJATELJSKE UTAKMICE

Subota

Hrvatska - Slovenija 1:1 (1:0)

/Kramarić 39 - Bijol 90+1/

Finska - Island 1:1 (1:1)

/Puki 12 - Bjarnason 38/

Indija - Belorusija 0:3 (0:0)

/Bikov 49, Solovej 69, Gromiko 90+2/

Republika Irska - Belgija 2:2 (1:1)

/Ogbene 35, Braun 85 - Bašuai 12, Vanaken 58/

Engleska - Švajcarska 2:1 (1:1)

/Šo 45+1, Kejn 78pen - Embolo 22/

Katar - Bugarska 2:1 (1:0)

/Afif 27pen, Huhi 74 - Despodov 60/

Španija - Albanija 2:1 (0:0)

/F. Tores 75, Olmo 90 - Uzuni 85/

Nemačka - Izrael 2:0 (2:0)

/Haverc 36, Verner 45/

Holandija - Danska 4:2 (3:1)

/Bergvajn 16 i 71, Ake 29, Depaj 38 pen - Vestergard 19, Eriksen 47/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Luis Van GalKai HavercDeni BlindKristijan Eriksen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara