Ze Roberto, Atletiko Gojanense (©Reuters)
Ze Roberto, Atletiko Gojanense (©Reuters)

Veliki derbi Gojanije, Atletiko traži osvetu, Gojasu treba čudo

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 23:14

Pobeda u prvom derbiju bila je jedna od ukupno tri koje je Gojas ostvario ove sezone

Tačno u ponoć po srednjoevropskom vremenu sastaće se dva velika gradska rivala - Atletiko Gojanense dočekuje ekipu Gojasa na svom Antonio Aćioli stadionu. Dva rivala iz Gojanijie se ne mogu pohvaliti dobrim rezultatima ove sezone, ali je svakako Gojas u daleko težoj pozicji. Zmajevi su tik iznad zone ispadanja sa 28 bodova i pred meč 24. kola beže prvom ispod crte (Vasko da Gama) četiri boda, dok su Papagaji ubedljivo poslednji sa 12 bodova više od večerašnjeg protivnika.

Dakle, oba sastava igraju sezonu za zaborav, ali je Atletiko u poslednje vreme popravio formu te je u dobroj poziciji da sačuva status prvoligaša, vezao je četiri meča bez poraza, savladao direktnog rivala u borbi za opstanak Sport Resife na gostovanju, a u minulom kolu je odigrao bez golova sa Internasionalom. Gojas je u seriji od četiri utakmice bez pobede, pošto je vezao dva poraza od Gremija i Sao Paula.

Izabrane vesti

U prvom derbiju je Gojas slavio kod kuće (2:0) zahvaljujući golovima Bese i Andradea, ali to je bio samo jedan od ukupno tri ostvarena trijumfa za sastav trenera Avgusta Sezara ove sezone. Istina, veliki broj mečeva su igrali naknadno, ali nisu uspeli u odloženim terminima da ostvare željene rezultate, te su ostali zakucani za dno tabele.

Atletiko će dakle na svom nedavno renoviranom stadionu tražiti pobedu, koja će značiti korak bliže opstanku, ali i osvetu gradskom rivalu za poraz u prvom delu sezone. Trener Marselo Kabo će moći da računa na desnog beka Dudua, štopera Žoaa Viktora i vezistu Ferareiša, koji nisu imali pravo nastupa u minulom kolu protiv Internasionala. Van stroja je zbog povrede Marlon Frejtas, a očekuje se da će Zmajevi izaći sa sledećih 11: Žan, Dudu, Eder, Žilvan (ili Žoao Viktor), Nikolas, Mateus Varga, Vilijan Maranjao, Žanderson, Čiko, Ferareiš i Za Roberto.

Što se tiče Papagaja, defanzivac David Duarte i vezista Migel Figeira su odradili suspenzije i ponovo će biti na raspolaganju treneru Sezaru. U timu je ponovo i ofanzivni vezista Šajlon, dok je nastup defanzivca Tajlona pod znakom pitanja zbog povrede. Van stroja su strelci iz prvog ovosezonskog derbija Besa i Viktor Andrade, kao i Bađo, Čiko, Vinisijus, Kajo i Enrike Almeida, a očekuje se da Augusto Sezar vrati dijamant formaciju sa četiri pozadi, pa bi na teren od prvog minuta mogli da istrče Tadeu, Ratinjo, David Duarte, Fabio Sančes, Džeferson, Arijel Kabral, Breno, Migel Figeira, Šajlon, Keko i Fernandao.

Suma sumarum, Atletiko je u daleko boljoj poziciji i sa razlogom je veliki favorit za pobedu u derbiju, Gojas će teško opstati u elitnom rangu, ali bi pobeda u derbiju makar na kratko zalečila rane.

BRAZIL 1 – 25. KOLO

Subota

Botafogo – Flamengo 0:1 (0:0)

/Ribeiro 55pen/

Santos – Palmeiras 2:2 (1:0)

/Pituka 38, Marinjo 71 - Veiga 55pen, Vilijan 63/

Baija – Seara 0:2 (0:0)

/Vinisijus 82, Saulo Mineiro 90+5/

Fluminense – Atletiko PR 3:1 (1:1)

/Nene 26, Paulo 73, 75 - Leo 10/

Nedelja

Koritiba - Bragantino 0:0

Gremio - Vasko da Gama 4:0 (1:0)

/Souza 41, 53, Pinares 55, Silva 90+2pen/

Sao Paulo - Spoet Resife 1:0 (1:0)

/Lusijano 13/

Atletiko Mineiro - Internasional 2:2 (1:1)

/Musto 11ag, Joran 62 - Juri Alberto 9, Peglou 88/

Utorak

00.00: (1,70) Atleitko GO (3,70) Gojas (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko GojanenseGojasBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara