Vešović i Mitrović (©Starsport)
Vešović i Mitrović (©Starsport)

Vešović: Imali smo šansu, sada je sve u domenu iznenađenja

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 19:02

Reprezentativac Crne Gore svestan da njegov tim ima male šanse da se domogne plasmana na Evropsko prvenstvo

Za razliku od nekih ranijih ciklusa, reprezentacija Crne Gore solidno je odigrala tekuće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj narednog leta, međutim, dva kola pre kraja Sokolovi imaju samo teoretsku šansu da se domognu završnog turnira.

Ispušteni bodovi u završnici mečeva sa Srbijom (oba puta) i Litvanijom u Kaunasu, te remi bez golova u Podgorici sa Mađarskom, uticali su da se Crna Gora trenutno nalazi na trećem mestu sa pet bodova manje od Srbije, a šest od Mađarske.

Izabrane vesti

Da bi se našli na Evropskom prvenstvu izabranici Miodraga Radulovića moraće da pobede Litvaniju kod kuće i Mađarsku u gostima, a da Srbija ili Mađarska izgube od Bugarske. S obzirom na to da Bugari imaju dva boda iz šest mečeva, jasno je da bi tako nešto bilo čudo.

Svestan je toga i Marko Vešović, bivši fudbaler Crvene zvezde koji se posle pauze zbog povrede ponovo našao u reprezentaciji.

"Minimalne su šanse, ali postoje. Na nama je da odradimo posao u preostala dva meča, da upišemo što više bodova i završimo kvalifikacije na dobar način. Da li će to biti dovoljno za uspeh, videćemo. Čekaćemo rezultate", izjavio je Vešović, a prenose Vijesti.

Fudbaler azerbejdžanskog Karabaga svestan je da i pored toga što je Crna Gora favorit u duelu sa Litvanijom neće biti lako upisati tri boda.

"Te pobede koje su upisane unapred su najteže. Litvanija je u dobroj formi, namučila je Mađarsku, doći će sa motivom. Imali smo problema u prvom meču, tako da su nam dužnici. Na nama je da se spremimo, imamo povrede, ali treba naći balans i dobiti utakmicu".

Osvrnuo se Vešović i na mečeve s početka kvalifikacija, kada je Srbija slavila 2:0 u Podgorici golovima Dušana Vlahovića u 78. minutu i petom nadoknade, a sa Mađarskom je odigrano 0:0.

"Komentarisali smo između sebe da smo imali šansu. Nijanse su odlučile, bili su momenti gde nismo bili pravi takmičaro, što je pomenuo i selektor. Nedostajalo je odlučnosti, možda i malo više arogancije u presudnim momentima i želje. Mi kao da u odlučujućim trenucima nismo ispoljili želju na pravi način. Sad je sve u domenu iznenađenja, čekamo druge rezultate, to je najgore. Na nama je da odradimo do kraja", konstatovao je iskusni desni bek.



tagovi

reprezentacija Crne Gorekvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara