Tuga Viljareala (©Reuters)
Tuga Viljareala (©Reuters)

Viljarealovi golgeteri utihnuli u predgrađu Madrida, nula može da ubrza Sadikov dolazak

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.22. | 19:40

Hetafe neutralisao komletnu ofanzivu Emerijevog tima - 0:0

Silovit start i autoritativan ulazak u sezonu, zaplašio je Viljareal konkurenciju, pa stao na nagaznu minu. Štimao je napad Žute podmornice u kvalifikacijama za Ligu konferencije, torpedovan je splitski Hajduk, ništa bolje u Primeri nisu prošli Atletiko Madrid i Valjadolid... Turbine su se ugasile tamo gde je Unaj Emeri najmanje očekivao – u predgrađu Madrida.

Hetafe je odbio nalete Viljareala, sačuvao je nulu (0:0) i otvorio temu kojoj su bliski na Madrigalu i razmišljaju izvesno vreme. Potreban im je još jedan napadač, provetravanje ekipe i sveža krv u špicu. Umar Sadik figurira kao pojačanje, ali Žutoj podmornici vreme i izdanja Nigerijca nisu saveznik. Već je dao dva gola u šampionatu – bio precizan protiv Elčea i Sevilje – i posle neodlučnosti prošlogodišnjeg polufinaliste Lige šampiona mogla bi Almerija da zateže i podigne cenu.

Izabrane vesti

Zakazala je Žuta podmornica na gostovanju, a malo je nedostajalo da prođe nekažnjeno. U meču od 100 minuta dobili su gosti penal, pokazao je glavni sudija na belu tačku nakon što je Mauro Arambari igrao rukom u kaznenom prostoru. Blagi osmesi na licima igrača Viljareala ubrzo su postali kiseli, signalizirano je arbitru iz VAR sobe da proveri situaciju, otrčao je do monitora i posle gledanja snimka preinačio odluku.

Propala je i poslednja šansa da se tim Unaja Emerija izvuče.

Mnogo ih pre „već viđenog“ jedanaesterca nije bilo. Najbolje su propustili Đerar Moreno i Samjuel Čukvueze. U smiraj prvog poluvremena fenomenalno je zategao španski napadač, gađao je rašlje – izvio se golman David Sorija. I kod udarca vihornog krila iz Nigerije je bio na pravom mestu. Doduše, i Čukvueze je iz peterca morao bolje.

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović ušao je u igru u poslednjih dvadesetak minuta, bio je prvi izvbor trenera Davida Kubilja sa klupe, dok Stefan Mitrović u nastavku nije dobio šansu.

ŠPANIJA 1 - 3. KOLO

Petak

Đirona - Selta 0:1 (0:0)

/Aspas 49/

Betis - Osasuna 1:0 (1:0)

/Iglesijas 34/

Subota

Elče - Sosijedad 0:1 (0:1)

/Mendez 20/

Rajo Valjekano - Majorka 0:2 (0:1)

/Murići 13, Li Kang In 64/

Almerija - Sevilja 2:1 (1:1)

/Ramazani 42, Sadik 55 - Tores 30/

Nedelja

Hetafe - Viljareal 0:0

19.30: (1,18) Barselona (8,00) Valjadolid (19,0)

22.00: (7,25) Espanjol (4,40) Real Madrid (1,45)

Ponedeljak

20.00: (3,70) Kadiz (3,10) Atletik Bilbao (2,30)

22.00: (4,10) Valensija (3,40) Atletiko Madrid (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ViljarealHetafePrimeraĐerar MorenoSamjuel ČukvuezeUnaj Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara