Vladari Lige Evrope - čemu se nada Junajted na Pishuanu?

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.02.18. | 11:41

Sve osim prolaska Engleza u četvrtfinale bilo bi veliko iznenađenje. Mada neće biti lako Murinju

Prošle sezone pehar je podigao Mančester junajted, tri godine pre toga trofej Lige Evrope je bio u vlasništvu Sevilje. Ali uvek je ambicija bila Liga šampiona. Sada su tu. Rešeni da pokažu da su sam krem evropskog fudbala. Sevilja da je sazrela, Junajted da se vratio.

Jasno je da je Junajted favorit, ali pred prvi meč na stadionu Sančez Pishuan Žoze Murinjo ima više nedoumica nego kolega s protivničke klupe Vinčenco Montela. Fil Džons i Markos Roho verovatno neće biti spremni za meč, odranije su van stroja Maruan Felaini i Zlatan Ibrahimović. Roviti su i Markus Rašford, Antonio Valensija i Ander Erera, ali bi oni trebalo da budu u sastavu, dok veliki znak pitanja stoji nad Polom Pogbom, koji je zbog bolesti propustio kup okršaj s Hadersfildom, a poslednjih nedelja, čak i dok je bio zdrav, uglavnom je bio tema zbog loših partija i navodnih nesuglasica s Murinjom oko pozicije na kojoj igra. Kad je Sevilja u pitanju, dobra vest za Montelu je da se Ever Banega vraća u ekipu posle dve propuštene utakmice zbog povrede.

Izabrane vesti

Kad je forma u pitanju, Sevilja je vezala tri pobede u prvenstvu, ali je, ruku na srce, imala i relativno lak raspored (Leganes i Đirona kod kuće, Las Palmas na strani). Junajted je na strani izgubio od Totenhema i Njukasla (između tih mečeva dva puta dobio Hadersfild).

Sevilja nikada nije otišla dalje od osmine finala Lige šampiona, iako je imala odličnu priliku prošle sezone protiv Lestera, ali je u Andaluziji slavila samo sa 2:1, iako je trebalo da bude 5:1. U Lesteru je sve prosula. Ove sezone ne igra na tom nivou, mada se i od Junajteda više očekivalo.

Ipak, sve osim prolaska Engleza u četvrtfinale bilo bi veliko iznenađenje. Mada neće biti lako Murinju. Velika nepoznanica je kako će Sevilja izgledati pod Montelom u Evropi. Bezglavog trčanja kao nekad teško da će biti. Ne očekujemo zato baš spektakularan fudbal u prvom meču.

Portugalski stručnjak vrlo dobro zna šta ga čeka na Sančez Pishuanu.
“Sevilja je odlična ekipa, imaju sjajne navijače koji vatreno podržavaju klub. Znamo da će nam biti teško, jer sam već gostovao na Sančez Pishuanu. Sjajno je videti taj stadion, ali je pakleno igrati na njemu”, rekao je Murinjo uoči utakmice.

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić istakao je da očekuje agresivnog domaćina.
“Sevilja je dobra, posebno kod kuće kada iza sebe imaju pune tribine. Očekujemo da budu agresivni od prvog minuta. Ipak, znamo šta nam je činiti, imamo kvalitet i biće spremni”, dodao je Matić.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA

Utorak:

Juventus - Totenhem 2:2 (2:1)
/Iguain 2, 9. penal - Kejn 35, Eriksen 71/

Bazel - Mančester Siti 0:4 (0:3)
/Gundogan 14, 53, B. Silva 18, Aguero 23/

Sreda:

Porto - Liverpul 0:5 (0:2)
/Mane 25, 53, 85, Salah 29, Firmino 70/

Real Madrid - Pari Sen Žermen 3:1 (1:1)
/Ronaldo 45. penal, 83, Marselo 86 - Rabio 33/

Utorak, 20. februar, 20.45:

Bajern - Bešiktaš 5:0 (2:0)
/Miler 43, 66, Koman 53, Levandovski 79, 88/

Čelsi - Barselona 1:1 (0:0)
/Vilijan 62 - Mesi 75/

Sreda, 21. februar, 20.45:

20.45: (2,95) Sevilja (3,20) Mančester junajted (2,50)
20.45: (2,55) Šahtjor (3,20) Roma (2,85)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoVinčenco MontelaNemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara