Vojvodina (©MN Press)
Vojvodina (©MN Press)

Vojvodina po principu korak napred, dva nazad

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 14:44

Remi sa Javorom u Ivanjici (1:1) dodatno odaljio Novosađane od trećeg mesta i ozbiljno ugrozio nadu u evropsku jesen

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Šok terapija dolaskom Radoslava Bataka čini se da je dala rezultat samo kratkotrajno, budući da je u jučerašnjem duelu sa Jаvorom u Ivanjici (1:1) viđena preslikana slika ekipe Vojvodine koju je predvodio Milan Rastavac na gostovanjima kada su Novosađani rasipali bodove. Podsetimo, saradnja sa njim je raskinuta upravo nakon remija sa timovima iz donjeg dela tabele Mozzart Bet Superlige (protiv Mladosti iz Lučana i surduličkog Radnika), a očigledno Batak za ovo kratko vreme nije uspeo u potpunosti da razdrma igrače, koji su se posle novog remija ozbiljno odaljili od primarnog cilja – trećeg mesta koje garantuje jesen u Evropi.

Izabrane vesti

Vojvodina tokom cele sezone igra promenljivo, sa dosta oscilacija. Istina, retko gubi utakmice, ali isto tako ne uspeva da osvoji ceo plen protiv ekipa koje će igrati plej-aut i kojima je jedini cilj opstanak u Mozzart Bet Superligi. I taman nakon što Lale pruže odličnu partiju, kad pršte od energije i vrate veru navijačima da imaju snage da ostvare visoke ambicije, usledi kiks i novo razočaranje. Po principu korak napred, dva nazad.

Bilo je tako na prolećnoj premijeri, kada su hrabrom igrom Lale stigle do velikog boda na “Marakani” (1:1), ali su zatim usledila dva vezana remija kojima su Novosađani poništili sve što su uradili u sudaru sa šampionom Crvenom zvezdom. Veoma slična situacija desila se i u prethodnih sedam dana – najpre veliki trijumf u derbiju sa Čukaričkim (3:2), kojim su poslali poruku da ne odustaju od borbe za treću poziciju, a onda bezidejna igra i nedovoljno energičan pristup protiv Javora, ekipe kojoj je cilj opstanak u eliti. Umesto da dođu do novog pogotka i reše pitanje pobednika, izabranici Radoslava Bataka dopustili su Ivanjičanima da nekih 15 minuta pre kraja pogotkom Petra Gigića dođu do velikog boda. Uspevali su fudbaleri Stare dame da drže meč pod kontrolom, čuvali minimalnu prednost iz finiša prvog dela igre, ali onda ih je upravo Gigić opomenuo da bi to moglo skupo da ih košta. Carević je zaustavio jedan njegov opasan udarac, međutim, nisu domaćini to ozbiljno shvatili, te ih je napadač Javora kaznio samo par minuta kasnije golom za 1:1.

Bataku je tako propao plan da ulaskom Aleksandra Busnića umesto Uroša Nikolića zatvori meč, odnosno sačuva povoljan rezultat, pa je kasnije morao da u vatru baci Baraja i talentovanog Kabića, ali ispostavilo se da je bilo suviše kasno. Ostalo je nerešeno, pa je Vojvodina i dalje ekipa sa ubedljivo najvećim brojem remija u Mozzart Bet Superligi (imaju ih čak 11), a takođe Lale nastavlja da prati rezultat 1:1, kojim je završeno čak devet njihovih utakmica ove sezone.

Vrlo moguće da je ovaj meč označio krajnji domet Vojvodine i možda pokazao da je posle ovakvih izdanja treće mesto ipak teško dostižno u jakoj konkurenciji TSC-a, Partizana i Čukaričkog, kojima gledaju u leđa. I možda se može govoriti o mnogim otežavajućim okolnostima kada je u pitanju gostovanje u Ivanjici, ali Vojvodina ne sme da traži bilo kakav alibi za to što u Srpsku Atinu nije donela ceo plen.

Susret u Ivanjici, stručni štab Stare dame najavljivao je kao utakmicu sezone.

“Pred nama je jako bitna utakmica i ja sam je odmah nakon pobede nad Čukaričkim okarakterisao kao utakmicu sezone. Ta tri boda mogu da nas opredele da li se borimo za treću ili za petu poziciju”, izjavio je Batak pre ovog gostovanja.

Možda je i s razlogom najavio ovaj meč kao neku vrstu prekretnice, jer je trenutno mnogo realnije da će se Voša do kraja šampionata boriti ipak za petu, eventualno četvrtu poziciju, koje vode na evropsku pozornicu, ali u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Predstoje dve nedelje pauze zbog reprezentativnih obaveza, tokom koje Novosađani moraju da analiziraju sve probleme, da poprave određene segmente u igri i da se dodatno spreme za finiš sezone. Četu Radoslava Bataka čekaju tri ozbiljna izazova do momenta kada će se tabela podeliti na plej-of i plej-aut; najpre će Stara dama 1. aprila ugostiti Partizan, potom ide na noge TSC-u, a na koncu na “Karađorđe” stiže Novi Pazar, koji takođe ima evropske ambicije, odnosno nastoji da preotme od Novosađana peto mesto.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara