Voša ima problem, Rastavca čeka ozbiljan posao na pripremama

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.11.22. | 17:42

Kad zataji napadački arsenal Lala, Čumić vadi kestenje iz vatre

Taman su Lale ponovo uhvatile zalet, vezale dva trijumfa bez primljenog gola i u Suboticu otišle sa ambicijom da upišu prvi ovosezonski het-trik pobeda. Međutim, Novosađani su još jednom poklekli na tom putu i u vojvođanskom derbiju uzeli samo bod (1:1). Po drugi put sa pobedničkog koloseka ove sezone izbacio ih je Spartak. Prvi put im je pobedničku seriju prekinuo na samom startu šampionata, kada su odigrali bez pogodaka na "Karađorđu", a ovog vikenda se produžila agonija Novosađana u vojvođanskom okršaju, u kojem nisu slavili na pet poslednjih duela, odnosno više od godinu i po dana.  

Imala je Vojvodina imperativ pobede i došla sa namerom da se osveti Golubovima  za taj remi u Novom Sadu, u kojem je bila mnogo bolji rival, ali nije uzela ceo plen.

Izabrane vesti

A onda je juče usledila repriza julskog susreta. Opet je Vojvodina bila bolja, imali su Novosađani posed lopte i inicijativu na svojoj strani, ali su se mnogo mučili u samoj završnici.

Gradili su lepe akcije izabranici Milana Rastavca u pojedinim momentima, dolazili do kaznenog prostora Subotičana, ali onda su delovali kao da ne znaju šta da urade sa loptom. U toj neodlučnosti dešavalo se često da prekombinuju, da daju pas viška i prokockaju izgledne šanse za pogodak.

Svestan je toga i trener Vojvodine Milan Rastavac.

Na kraju mogu da budem zadovoljan. Mislim da smo mogli da budemo konkretniji i da šutiramo više ka golu iz situacija koje smo stvarali, ali kada sve saberemo, zadovoljan sam igrom”, rekao je strateg Lala posle meča.

Ono što nije uradila Stara dama jeste ekipa Spartaka, i to iz prve prave prilike koju su kreirali na meču. Kaznili su Subotičani nematerijalizovane šanse Novosađana, Srećković je matirao Carevića na startu drugog poluvremena, pa su gosti u nastavku morali da jure zaostatak. Tako je bilo i u Kupu protiv Grafičara, kada je Čumić doneo izjednačenje i penale, a sinoć je opet isti igrač morao da vadi kestenje iz vatre. Ponovo je zatajio napadački arsenal novosadskog sastava. Veljko Simić (ušao u finišu) ostao je na onih pet golova sa starta šampionata, centarfor Nemanja Nikolić na svom kontu ima samo tri, Malbašić svega dva... To je omogućilo Nikoli Čumiću da postane najbolji strelac ekipe, a juče je na svom desetom nastupu za Staru damu postigao šesti pogodak, vredan samo jednog boda.

Ako se može reći da je u tom prvom meču u Novom Sadu Voši nedostajalo sreće da trijumfuje, za jučerašnji ne postoji opravdanje. Već su Lale prosule mnogo bodova, izgubile su sve velike derbije u ovoj sezoni i jednostavno su morale da savladaju ekipu koja je trenutno na dnu tabele. Ovim remijem Novosađanima je peto mesto preoteo Novi Pazar.

Mnogo posla čeka Vojvodinu na priprema za drugi deo sezone.

Ipak, pre odlaska na odmor, Novosađani moraju da preko gradskog rivala, ekipe Mladosti GAT izbore narednu rundu Kupa, čiji osvajač ima mesto na evropskoj sceni, a potom da se usredsrede na susret sa kragujevačkim Radničkim 1923, na zatvaranju jesenjeg dela sezone na „Karađorđu“.

Istina je da ova igra Stare dame ne opravdava one visoke ambicije postavljene na početku sezone i da prema tome navijači ne mogu biti zadovoljni sa 30 bodova iz 18 kola i trenutnim petim mestom. Ipak, postoji i druga strana priče, koju zastupaju u klubu, a prihvataju samo oni najstrpljiviji navijači, a to je da ovaj tim nije prošao zajedno pripreme i da će na maksimalnom potencijalu biti tek na proleće.

Valja sačekati i to. Jasno je da je pauza i te kako potrebna Novosađanima i da ih tokom priprema očekuje mnogo domaćih zadataka. Tim Vojvodine mora da se zategne pod konac kako bi bio dominantan u drugom delu sezone, jer kredita za kikseve više nema.


tagovi

Milan Rastavacveljko simićNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara