Veljko Simić i Mirko Topić (©FK Vojvodina)
Veljko Simić i Mirko Topić (©FK Vojvodina)

Vošin dvojac napustio pripreme u Turskoj: Simić i Topić oduševljeni Piksijevim pozivom

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.01.23. | 08:47

“Privilegija je i kada igrate u timu ulice, a ne kada dobijete poziv za A reprezentaciju od selektora Dragana Stojkovića”, poručuje Mirko Topić

U poslednjih sedam dana priprema u Turskoj, Vojvodina neće moći da računa na dvojicu standardnih prvotimaca Veljka Simića i Mirka Topića, koji su otputovali zbog obaveza sa A selekcijom Srbije. Ddobrim partijama, pomenuti dvojac Lala skrenuo je pažnju selektora reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija, koji ih je pozvao za prijateljski susret sa Sjedinjenim Američkim Državama, koji se 26. januara igra u Los Anđelesu.

Simić i Topić su u noći između četvrtka i petka napustili hotel “Titanik Deluks Golf” u Beleku i otputovali u Srbiju, gde će se okupiti sa reprezentativcima u Staroj Pazovi, a dva dana kasnije odlaze u Ameriku.

Izabrane vesti

Obojica su oduševljeni time što će imati priliku da debituju za A selekciju.

Termin je pomalo nezgodan, jer nećemo biti u mogućnosti da prođemo kompletne pripreme sa klubom. Ali s druge strane, veoma je velika čast igrati za reprezentaciju i mislim da takvu priliku uvek treba iskoristiti”, poručio je ofanzivac Lala Veljko Simić.

Selektor Dragan Stojković Piksi za pomenutu utakmicu mahom je pozvao igrače iz Mozzart Bet Superlige. Simić ovo vidi kao jedinstvenu priliku da pokažu da mogu da igraju na ozbiljnom nivou.

“Verujem da svaki igrač koji je na spisku za reprezentaciju ima neke svoje ambicije i da će svako dati svoj maskimum. Meni je cilj da tome pristupim krajnje profesionalno, da dam sve od sebe i da što bolje izgledam na terenu. Ovo je prilika da pokažemo da i u našoj ligi ima mnogo igrača koji igraju na visokom nivou”.

Mirko Topić, koji u poslednje vreme u dresu Stare dame igra na poziciji štopera, ne krije veliko zadovoljstvo zbog poziva selektora Stojkovića.

Nema mnogo toga da se kaže o tom pozivu... To je zaista jedna velika čast i privilegija. Kada igrate u timu ulice, i to je privilegija, a ne kada dobijete poziv za A selekciju reprezentacije od Dragana Stojkovića Piksija. Jako sam srećan zbog toga i jedva čekam da odigram tu utakmicu. Takođe, poziv je satisfakcija i za klub i dokaz da vredno radimo i da su primetne naše dobre partije”.

Topić ističe da je dovoljno fizički spreman, ali da bi mu prijalo da prođe cele pripreme sa ekipom, zbog privikavanja na novu ulogu u timu odnosno na poziciju štopera.

Što se tiče tog fizičkog aspekta, izgledam dobro. Radio sam naporno i tokom pauze. Meni fizička sprema nikad nije bila problem. Jedino mali problem može biti zbog te nove pozicije u timu (prim.aut. pozicija štopera)... Sigurno bi mi prijalo da uvežbam sve taktičke zamisli, odnosno sve ono što šef traži od mene, ali siguran sam da će to doći na svoje pre nastavka prvenstva”, poručio je defanzivac Novosađana Mirko Topić.

Šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac ponosan je što su njegovi izabranici dobili poziv za reprezentaciju, ali je i svestan da će biti donekle na gubitku, jer neće biti do kraja priprema sa ekipom.

Pozive za nacionalnu selekciju shvatam kao delimično prizanje za sve nas. S ponosom možemo reći da imamo trenutno dva igrača u selekciji i nadam se da će ih ubuduće biti i još više. Naravno, njihov odlazak u ovom momentu nosi i jednu vrstu hendikepa, ali s obzirom na to da su to igrači koji su dugo u klubu i koji imaju svoj status i rejting, mislim da to neće previše uticati na nas”, poručio je trener Lala Milan Rastavac.



tagovi

Mirko Topićveljko simićfudbalska reprezentacija SrbijeFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara