Vošina odbrana spavala i dobila ozbiljnu lekciju od Azera!

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.01.23. | 16:58

Lale poražene od azerbejdžanskog Sabaha - 2:4

U drugoj pripremnoj utakmici u Turskoj, Stara dama je pretprela prvi poraz u ovoj godini. Novosađane je nadigrala ekipa azerbejdžasnkog Sabaha, kojoj je ovo bila generalna proba pred nastavak šampionata – 2:4 (2:2).

Pokazali su u današnjem meču Novosađani da znaju lepo da igraju u napadu i da kreiraju kvalitetne akcije, nakon kojih su i postigli oba pogotka, ali su takođe isplivali i ozbiljni problemi u poslednoj liniji, koja je suviše olako i naivno poklanjala golove rivalu.

Izabrane vesti

Nakon samo četiri minuta igre, Volkov je doneo prednost Sabahu, posle veoma loše reakcije odbrane Novosađana. Ipak, Lale su se ekspresno vratile u meč golovima Veljka Simića, i posle 10. minuta igre Stara dama je imala prednost. Međutim, Lale su sredinom prvog dela opet poklekle, a Volkov je novi kiks defanzivaca Voše pretvorio u pogodak za izjednačenje. U drugom poluvremenu Novosađani su pali fizički, odbrana je opet loše postavljena, pa je Sabah u petanest minuta nastavka dva puta zatresao mrežu Carevića i tako potpisao trijumf.

Vojvodina je počela meč u svojoj standardnoj formaciji 4-2-3-1: Carević, Lazarević, Vitas, Topić, Đorđević, Busnić, Zukić, V.Simić, Kabić, Ćumić, N.Nikolić. Prvih 60 minuta igre dobili su oni igrači koje stručni štab Novosađana vidi kao startere i u šampionatu. Opet se na mestu štopera našao Mirko Topić i sasvim je izvesno da će ubuduće imati upravo tu ulogu u timu, a ne kao ranije na zadnjem veznom. Upravo je na toj poziciji sjajan posao odradio Busnić, koji je dobro zatvarao pokušaje rivala kroz sredinu. Po krilima su delovali mladi Uroš Kabić i Nikola Čumić, a Veljko Simić je dobio šansu na poziciji ofanzivnog veznog i u potpunosti opravdao poverenje postigavši dva pogotka posle lepih akcija.

Kao što je najavljivao trener Milan Rastavac, ubrzana je igra, bio je mnogo brži protok lopte nego u prvom pripremnom meču. Ipak, velike boljke Novosađana su u odbrani.

Ostavljali su često mnogo prostora između linija što je koristio azerbejdžanski prvoligaš, koji je sve golove postigao nakon loše postavljene odbrane ili loše komunikacije u poslednjoj liniji.

Već u četvrtom minutu Sabah je došao do vođstva pogotkom Volkova, nakon očajne reakcije odbrane Novosađana.

Odbrana je zaspala, a dobar centaršut je ispratio Volkov i nije mu bilo teško da sa tri metra spakuje loptu glavom iza leđa Carevića.

Ipak, nije to poremetilo Lale i samo dva minuta kasnije su poravnali rezultat, a onda i stigli do preokreta pogocima Simića. Prvi gol Simić je postigao nakon što je pokupio odbitak i smestio ga u nebranjemnu mrežu, a prethodno je pokušao Nemanja Nikolić, čiji je udarac zaustavio golman.

A onda u 10. minutu mnogo lepu akciju su kreirali Novosađani i izigrali odbranu rivala. Majstorski je Čumić samo bocnuo loptu i prebacio odbranu Sabaha, a Simić još lepše ispratio i doneo preokret. Ipak, sredinom poluvremena poklekla je ponovo odbrana i Volkov se drugi put upisao strelce donevši poravnanje (2:2). Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Na početku drugog poluvremena ozbiljnije su prvo zapretili izabranici Milana Rastavca. Zukićev centaršut iz slobodnjaka je dobro zahvatio glavom Topić, ali je golman Imanov odbranio taj pokušaj. A onda u 56. minutu ponovo je povela ekipa Sabaha. Zaspala je odbrana Vojvodine, centaršut je glavom u mrežu sa peterca sproveo Isajev.

Pali su fizički Novosađani u tim momentima i samo pet minuta kasnije nakon sjajne akcije i nove greške defanzivaca, Kašuka je postavio konačan rezultat.

Odnos snaga u fizičkom smislu promenio se kada je u 60. minutu ušla druga postava Vojvodine i uneal svežinu. Lepu šansu kreirao je Milošević i sa desetak metara dobro šutirao, ali je sjajno intervenisao golman azerbejdžanskog tima, a potom je čuvar mreže izašao uspešnji u situaciji jedan na jedan sa Malbašićem. Zaustavio je i solidan pokušaj Vukčevića.

Na drugoj strani, Sabah je mogao i do još jednog gola. Sebalios je odlično šutirao, ali je prečka spasila Vošu „petarde“.

 VOJVODINA – SABAH – 2:4 (2:2)

/V.Simić 6, 10 - Volkov 4, 22, Isajev 56, Kašuka 61/

Prijateljska utakmica u Beleku

Stadion: Titanik Deluks Golf

VOJVODINA: Carević, Lazarević, Vitas, Topić, Đorđević, Busnić, Zukić, V.Simić, Kabić, Čumić, N.Nikolić

U drugom poluvremenu ušli: N.Simić, Bjeković, Jeličić, Traore, Antonijević, Milosavljević, Miletić, Milošević, Baraj, Vukčević, Malbašić

SABAH: Imanov, Mutelimov, Irasabal, Hesenalizad, Sejdijev, Da Silva, Kamalov, Mikles, Isajev, Kašuk, Volkov,

 

 

 

 



tagovi

veljko simićMilan RastavacMirko TopićNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara